BSF levert vijf DAF CF’s aan Bultena

DAF CF Euro 6
Bultena Verhuur BV is een landelijk opererende organisatie die gespecialiseerd is in de verhuur van bemande verreikers, rupshijskranen en mobiele telescoopkranen. Voor het vervoer van dit materieel heeft het bedrijf de beschikking over een eigen vloot van 13 eenheden. Onlangs werd een deel daar van vernieuwd met de aanschaf van vijf nieuwe DAF CF 450 FT Space Cab trekkers.
DAF CF Euro 6
Bultena verhuur BV is geen standaard machine verhuurder. Het bedrijf verhuurt namelijk al sinds 1990 uitsluitend verreikers met ervaren machinisten. Aanvankelijk alleen in Noord Nederland, maar na overnames is de dekking inmiddels uitgebreid tot meer dan landelijk. De overname van Karen van Oorschot BV Kraanverhuur zorgde er voor dat ook zware rups- en telescoopkranen aan het portfolio werden toegevoegd. De overname van Tillemans Machineverhuur BV uit Mill zorgde voor een belangrijke uitbreiding van het werkgebied, tot de gehele Benelux.
Onbekend meerdere (diverse merken)
100 machines
Dagelijks zijn er meer dan 100 machines aan het werk op met name bouwplaatsen. Daarbij is duurzaamheid een steeds belangrijker thema voor Bultena Verhuur. Het bedrijf investeerde onder meer in een Bi-Energy unit waarmee een verreiker volledig elektrisch werkt op krachtstroom. Deze machine wordt met name binnen gebruikt. Daarnaast is het bedrijf aan het investeren in elektrische verreikers. Voor de dieselmotoren worden de duurzame brandstoffen Traxx en Ultimate Diesel gebruikt waardoor alle machines en vrachtwagens inmiddels hun bijdrage leveren aan CO2 reductie.
DAF CF Euro 6
Nederlands product
De investering in vijf nieuwe DAF CF 450 FT trucks moet ook gezien worden als een stap naar een nog duurzamere bedrijfsvoering. De nieuwe DAF trucks zijn uiteraard voorzien van een Euro-6 krachtbron maar ook het lagere verbruik speelt een belangrijke rol in de CO2 reductie. Directeur Erik Jansen van Bultena Verhuur BV: ,,Met deze vijf nieuwe trucks krijgen we veel meer eenheid in het wagenpark. Na de verschillende overnames was het wagenpark zeer gevarieerd en we vinden een uniforme uitstraling belangrijk. We hebben al jarenlang een uitstekende relatie met DAF trucks dealer BSF in Leeuwarden. Zij leveren uitstekende service en we zijn bovendien erg enthousiast over de DAF trucks. Verder vind ik het belangrijk dat DAF een Nederlands product is. Deze trucks hebben zich bewezen als bijzonder betrouwbaar en met de ruime Space Cab hebben onze chauffeurs alle comfort tot hun beschikking.’’ Met de vijf nieuwe DAF trucks telt de vloot inmiddels negen voertuigen van het merk DAF.
DAF CF Euro 6
Semi-diepladers
De trekkers worden ingezet met Nooteboom semi-diepladers met drie- of vier assen. Voor het vervoer van de zwaarste machines zoals de rupskranen doet Bultena Verhuur een beroep op vervoerders in die daarin gespecialiseerd zijn. De nieuwe DAF trucks worden ingezet bij de vestiging van het bedrijf in Mill. Daarnaast heeft Bultena Verhuur vestigingen in Alphen aan de Rijn en Groningen. Het moederbedrijf is nu nog gevestigd in het Friese Berlikum, maar verhuist binnenkort naar Leeuwarden, op een steenworp van de BSF vestiging aldaar.
DAF CF Euro 6
Tekst Iep van der Meer voor BSF (door mij bewerkt).
DAF CF Euro 6
Omdat er anders mensen in paniek raken omdat er vijf in de titel staat en er één van de vijf binnen stond toen ik de foto’s maakte ook nog een paar officiële persfoto’s.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *