TGS 26.540 6×4 BL SA: de MAN voor Down Under

MAN TGS 3rd generation
Op de IAA bedrijswagententoonstelling van 2022 was het niet alleen elektrisch wat de klok sloeg. Zo had MAN een truck bedoeld voor Australië op haar stand neer gezet. In tegenstelling tot de echte innovaties is hier weinig over te vinden in de MAN persberichten, maar dit was wel de truck waar de bezoekers het meest omheen dromden.
MAN TGS 3rd generation
De 6×4 trekker is uiteraard rechts gestuurd, zoals in Australië gebruikelijk is. het GVW van de truck is 90 ton, dus geschikt om bescheiden road trains te trekken. De motor is opvallend genoeg de Euro 5 uitvoering van het bekende D26 blok. De zes-cilinder lijnmotor levert in deze uitvoering 397kW (540 pk) bij 1.900 omwentelingen per minuut.
MAN TGS 3rd generation
De wielbasis is 320+135 centimeter. Totaal kan er 1.200 liter diesel meegenomen worden, 580 liter in de en en 620 in de andere tank. Opvallendst is, naast de lage TN cabine, natuurlijk de loeier van een ‘roo-bar’ voor aan de truck.
MAN TGS 3rd generation

One Response

  1. Maarten 10 september 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *