Iveco gaat elektrische Hyundai busjes verkopen in Europa

Hyundai Motor Company en Iveco Group hebben vandaag aangekondigd dat zij een leveringsovereenkomst hebben getekend voor een volledig elektrische lichte bedrijfswagen met IVECO-badge voor Europa, gebaseerd op Hyundai’s wereldwijde elektrische bestelbus-platform. Het nieuwe voertuig zal deel uitmaken van het assortiment elektrische lichte bedrijfsvoertuigen van de Iveco Group en zal daarmee het bestelwagen-portfolio van de Groep versterken naast de iconische IVECO Daily.
Iveco Daily
De ondertekeningsceremonie van de leveringsovereenkomst, die plaatsvond op het hoofdkantoor van Hyundai Motor Company in Seoul, Zuid-Korea, werd bijgewoond door Jaehoon Chang, president en CEO van Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, Executive Vice President en hoofd van Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business bij Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, CEO van Iveco Group, en Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group.
Hyundai H350
Hyundai Motor en Iveco Group startten hun partnerschap in maart 2022 en hebben sindsdien concrete resultaten behaald met betrekking tot bedrijfsvoertuigen op waterstof, waaronder de gezamenlijke ontwikkeling van de eDAILY FCEV en de lancering van de E-WAY FCEV-stadsbus. De nieuwe overeenkomst betekent niet alleen een uitbreiding van hun partnerschap met een breder scala aan milieuvriendelijke line-ups, maar onderstreept ook de gedeelde inzet van beide bedrijven om de transitie naar koolstofneutrale mobiliteit en transport te versnellen.
Iveco Daily
Het voertuig met IVECO-badge zal het eerste exportmodel zijn dat Hyundai’s nieuwe Global all-electric Light Commercial Vehicle (eLCV)-platform toepast, een speciaal wereldwijd EV-platform gemaakt voor bedrijfsvoertuigen met een GVW van 2,5 ton tot 3,5 ton. Het innovatieve platform is voorzien van Hyundai’s nieuwste technologie voor de volgende generatie BEV’s met een lagevloerontwerp dat verbeterde bruikbaarheid voor het laden en vervoeren van vracht mogelijk maakt, ontworpen om te voldoen aan de opkomende behoeften van toekomstige geëlektrificeerde Purpose Built Vehicles op de markt.
Hyundai H150 Maxivan
In het kader van het partnerschap zal Hyundai de chassiscabine met IVECO-badge produceren en leveren voor de Europese markt en zal de Iveco Group de complete voertuigen lokaal aanpassen en distribueren, exclusief via zijn verkoopkanalen. Het nieuwe product van de Iveco Group, gebaseerd op het Global eLCV-platform van Hyundai, wordt dit jaar gelanceerd tijdens de IAA Transportation 2024, gepland van 16 tot 22 september 2024 in Hannover, Duitsland.
Iveco Daily
Luca Sra, President, Truck Business Unit, Iveco Group, zei: “Het unieke partnerschap tussen Iveco Group en Hyundai Motor Company zet opnieuw een belangrijke stap voorwaarts. De introductie van dit nieuwe, volledig elektrische voertuig is bijzonder spannend voor de Europese markt, waar stedelijke en voorstedelijke distributie en bezorging cruciale missies zijn voor logistieke operators. We zijn ervan overtuigd dat deze overeenkomst niet alleen ons productaanbod zal versterken, maar ook onze relatie met Hyundai zal verdiepen, waardoor de weg wordt vrijgemaakt voor voortgezette samenwerkingsprojecten die een duurzamere samenleving bevorderen.”
Hyundai H350
“We zijn verheugd om het productportfolio van ons partnerschap verder uit te breiden door gebruik te maken van ons nieuwe, volledig elektrische platform voor lichte bedrijfsvoertuigen”, aldus Ken Ramírez, Executive Vice President en hoofd van Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business bij Hyundai Motor Company. “Wij geloven dat ons Global eLCV-platform, gekoppeld aan de expertise van Iveco Group op de Europese markt, een transformerende kracht zal zijn op de lichte bedrijfswagenmarkt en zal bijdragen aan de versnelling van een koolstofneutrale toekomst in Europa.”
Iveco Daily

De getoonde bestelwagens zijn Iveco en Hyundai busjes uit het verleden, van de nieuwe is nog geen beeldmateriaal beschikbaar. Foto van de oude mannen en de tekst hierboven komt van Iveco.
Hyundai HD-serie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *