Wietmarscher MAN TGE van Ambulancezorg Zoetermeer van binnen bekeken

MAN TGE
Ambulancedienst Zoetermeer heeft bij de Duitse inbouwspecialist Wietmarscher Ambulanz- und Sonderfahrzeug GmbH drie ambulances op basis van de MAN TGE besteld. Het eerste exemplaar is begin 2024 in Nederland afgeleverd, en wordt ingezet in de regio Haaglanden.
MAN TGE
“Essentieel voor een ambulance is volume”, zegt John Polman, operationeel directeur van Ambulancezorg Zoetermeer, dat onderdeel is van Regionale Ambulancevoorziening Haaglanden. “Doordat de MAN TGE beschikt over voorwielaandrijving, is de afstand tussen vloer en dak aanzienlijk groter dan bij ambulances met achterwielaandrijving. Dat helpt zowel patiënten bij het instappen als het ambulancepersoneel om ergonomisch verantwoord hulp te kunnen bieden.
MAN TGE
Korte levertijd
Ambulancezorg Zoetermeer heeft drie ambulances op basis van de MAN TGE besteld bij de gerenommeerde Duitse inbouwspecialist Wietmarscher Ambulanz- und Sonderfahrzeug GmbH. “Door te kiezen voor de MAN TGE met een standaard wielbasis van 3,64 meter en de krachtige 130 kW (177 pk) sterke turbodieselmotor met een automatische achttraps transmissie, kon WAS onze een korte levertijd garanderen”, zegt Polman. “De eerste MAN TGE is nu in gebruik, in maart wordt het tweede exemplaar afgeleverd en eind 2024 nemen we de derde MAN TGE in gebruik.”
MAN TGE
Door de toegenomen zorgvraag en het toevoegen van ‘medium care’-diensten is het ambulancepark in Nederland de afgelopen jaren met 200 voertuigen gegroeid. Als gevolg van de ontwikkelingen in de wereld, waardoor de leveringstermijnen sterk toegenomen zijn, is de productie van ambulances sterk onder druk komen te staan. “Uiteraard wil je als ambulancedienst geen vertraging oplopen binnen het proces van uitbreiding en vervanging van het wagenpark”, zegt Polman. “MAN Truck & Bus heeft ons laten zien heel snel te kunnen schakelen, met een flexibel besteltraject en korte levertijden.”
MAN TGE
“Door de extra ruimte in de MAN TGE kan ik rechtop staand mijn werk doen,” vertelt ambulancechauffeur en wagenparkbeheerder Jelle van der Ende. “Maar om onze hulpverlening goed te kunnen doen, nemen we natuurlijk ook allerlei spullen en apparatuur mee. Samen met de experts van WAS hebben we een heel slimme, ruimtelijke en hygiënische inbouw ontworpen, waarmee we niet in onze handeling worden belemmerd, maar juist een snellere hulpverlening mogelijk maakt.”
MAN TGE
Optimale continuïteit en inzetbaarheid
MAN Truck & Bus boorde in 2016 een nieuwe marktsegment aan met de introductie van de TGE. Door de TGE binnen het gehele modelaanbod te behandelen als vrachtwagen, verleent het merk een optimale dealerservice. “Als ambulancedienst kunnen we erop vertrouwen dat de MAN-dealer ook in de avonduren kan bijspringen, mocht dat een keer noodzakelijk blijken,” zegt John Polman. “Op die manier blijven wij verzekerd van een optimale continuïteit en inzetbaarheid van onze voertuigen.”
MAN TGE
Tekst en foto’s MAN Truck & Bus b.v. (Pon).
MAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGEMAN TGE

One Response

  1. Rob 20 maart 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *