Marco Havers bij het LEGO museum in Winterberg (D)

Tekst en foto’s Marco Havers.

Wie verwacht er nou een LEGO® museum in Winterberg? Wij niet. Op weg naar ons hotel in Winterberg tijdens het Hemelvaartweekend kwamen we er al langs een groot pand met daarop LEbertiGO museum in grote letters geschreven.

Op de laatste dag van onze (te) korte vakantie brachten we een bezoek aan het Winterbergse LEGO® museum.

Na een uiterst vriendelijk ontvangst zijn we als eerste naar de grote ruimte gegaan waarop achter grote vitrines zo’n 4000! bouwmodellen uitgestald stonden. Van Star Wars tot Technic LEGO® en alles er tussenin. 1200m2 aan LEGO®!

Zelfs heel oude LEGO uit de 60er jaren en uit mijn eigen LEGO® tijd, de 80er jaren stonden tig bouwpakketten/modellen van weleer. Je waande echt weer even in je jeugdjaren.

Er waren ook vele LEGO® bouwsels waarvan ik nog nooit geweten had dat ze uit ooit uitgekomen waren.

In een aangrenzende ruimte was een grote knutsel en doe ruimte voor de jeugdige LEGO® liefhebbers. Zelf je eigen bouwsel maken. Het kon er allemaal. Zelfs een arrangement om daar je verjaardag te vieren. Welk kind wil dat nou niet….

Wat is een museum nou zonder shop. Ook dat is daar natuurlijk bij LEbertiGO. Tientallen bouwdozen tegen schappelijke prijzen stonden daar op een koper te wachten.

Mocht je een keer in het mooie Sauerland zijn voor een vakantie of een doorreis, maak dan beslist even een tussenstop bij LEbertiGO! Het is beslist de moeite waard om dit vrij nieuwe museum te bezoeken.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *