Ford Cargo 1838T – agacli

Mijn topspot voor 2012, nu al! Ik was gister onderweg naar een goede vriendin in Kampen, en had het geluk dat ik vijf minuten te vroeg vertrokken was, want voor deze truck wilde ik wel even keren. Op nog geen 3 kilometer van mijn huis! Voor de liefhebbers, ik ga er van uit dat hij vandaag ook nog de hele dag langs de Troestraweg in Leeuwarden staat. Komt dat zien! 😉

Voor de mensen die geen idee hebben waarom ik zo enthousiast ben: Een van de gaafste vrachtwagens ooit was de Ford Cargo, een echte wereldtruck. Werd voor zover ik weet op alle continenten verkocht. De Europese truck afdeling van Ford werd begin jaren ’90 aan Iveco verkocht, die in 1992 met de EuroCargo kwam, als opvolger van de Ford Cargo. In andere delen van de wereld werd de Cargo echter nog steeds gebouwd, waar onder in Turkije. Een jaar of 10 terug kwam Ford Turkije (Otosan heet dat geloof ik officieel? of is dat weer iets anders?) ineens met een gemoderniseerde versie van de Ford Cargo, en ook in een zware trekker versie, waar wij de Cargo vooral als distributietruck kenden… Dit model word helaas niet in Europa verkocht, voor de Turkse, Zuid-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse markt voor zover ik weer. Had nooit verwacht er een in Europa in het wild tegen te komen… Maar ik ben er ERG blij mee!

5 Comments

 1. Martin 23 januari 2012 Reply
 2. alexmiedema 24 januari 2012 Reply
  • Martin 24 januari 2012 Reply
   • alexmiedema 24 januari 2012 Reply
    • Martin 24 januari 2012 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *