Zebra op Reis 9in8 dag 4: Győr (H) – Senj (HR)

Zondag 23 juni was helaas een slechte dag. Door problemen in de thuissituatie kon ik niet echt genieten van mijn tocht langs de noordkant van het Balatonmeer en door Kroatië. Gelukkig kwam ik wel wat mooie spullen tegen.

Győr.


Pápa.


Langs het Balatonmeer werd groot voor een automuseum geadverteerd. Even kijken dus. Helaas alleen op afspraak open, ik had op dat moment niet de ruimte om mezelf aan te melden.

Niet helemaal voor niks naar toe gereden, prachtig uitzicht op de weg terug naar het meer.

Aan het meer een parkeerplaats opgezocht om contact met het thuisfront te zoeken. Terwijl ik me in stond te smeren met zonnebrand (moet wel als je open wilt rijden!) had ik zelfs zonder bril door dat er plots een imposante trein naast me stond!


De reden waarom ik langs het Balatonmeer ging was vooral in een poging kermis of circus te vinden. Circus gevonden! Helaas geen exoten in het wagenpark.


Bij de betoncentrale vlak bij het circus daarentegen!


Dit keer helaas geen Rába trucks in Hongarije gezien (ondanks dat het bedrijf in Győr gevestigd is) maar dat maakt deze Csepel helemaal goed!


Kroatië! Land zes van de negen. Vorige keer ben ik van Senj langs de kust naar het zuiden gegaan, dit keer is het plan om vanaf Senj naar het noorden te trekken. Maar eerst maar in Senj zien te komen!

Er zijn diverse overeenkomsten tussen Noord-Brabant en Kroatië. Deze mogen jullie zelf invullen.


Senj!

Wat nou “AS”!? Wat had je dan verwacht als je gaat grillen…?

Ook hier een stadswandeling op het programma, langs het kanaal wat grote hoeveelheden water uit de bergen af kan voeren.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *