De nieuwe Volvo FH

Na de presentatie op de IAA beginnen dan nu de eerste trucks bij de dealers te komen. Bij M.S. de Vries in Beetgum staat de eerste witte 4×2 trekker al een paar dagen klaar bijvoorbeeld.

En afgelopen donderdag stonden er zowaar twee verse FH’s op het erf, het eerste in Nederland op kenteken gezette exemplaar, van de Volvo importeur, was even op bezoek, en liet zich zo goed vergelijken met de vorige generatie.

De meningen zijn nog steeds verdeeld, maar nu is het vooral de locatie van de grille die ter discussie gesteld word, en niet meer de hele truck. Zoals met zo veel nieuwe dingen is het vooral even een kwestie van wennen.

De daklijn van de Globetrotter edities vind ik persoonlijk niet heel mooi, maar het zal wel het beste compromis zijn voor de leefruimte en het brandstofverbruik, en dat is uiteindelijk toch veel belangrijker natuurlijk. De versie met lage cabine vind ik erg mooi, en ik ben dan ook heel benieuwd hoe die er uiteindelijk in ‘klantenkleuren’ uit gaat zien.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *