Hippe Canta’s

Naast brommobielen, die tegenwoordig vooral populair lijken te zijn bij rijke jongeren die niet tegen regen kunnen en andere mensen die eigenlijk helemaal niet zelfstandig op de weg zouden moeten zijn, heb je ook nog de daadwerkelijke gehandicaptenvoertuigen. Dat zijn de bekende open electrische scootmobielen, maar je hebt ook de Canta’s, tweepersoons voertuigen die op benzine lopen. Je moet alleen niet al te fors zijn, want de Canta is maar 1 meter 10 breed.

Een nadeel van de Canta is dat ie eigenlijk altijd rood is… Maar ook creatieve mensen zijn soms slecht ter been, en laten hun individualisatiedrang dan vertalen naar hun vervoermiddel. Zo rijden er twee prachtig beschilderde Canta’s in regio noordwest-Fryslân rond. Bovenstaand exemplaar staat alijd op de kunstenaarsstraat bij uitstek, de Oude Bildtdijk. En de Canta hieronder kwam ik op een minder voor de hand liggende plek tegen, een woonwijk in het dorp Marssum, onder de rook van de vliegbasis.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *