Milieuvriendelijke MAN bij wagenpark Martens en Van Oord

De eerste MAN Euro 6-voorloopastrekker beleeft zijn Europese debuut in Nederland. Martens en Van Oord – een bedrijf dat actief is in de grond-, weg- en waterbouw – heeft de debutant onlangs in gebruik genomen. Het gaat om een MAN TGX 26.440 6×2/4 BLS XL EURO 6. Door deze toevoeging omvat het wagenpark van het bedrijf nu veertig voertuigen, waarvan 26 van het merk MAN.

Martens en Van Oord wil vooroplopen met de inzet van zo milieuvriendelijk mogelijke voertuigen. Nieuwe vrachtauto’s hoeven weliswaar pas per 1 januari 2014 aan de strenge Euro 6-emissienorm te voldoen, maar het bedrijf heeft nu al gekozen voor een MAN TGX EURO 6. “We kiezen voor de modernste mogelijkheden”, aldus André Haak, inkoper bij Martens en Van Oord. “MAN bleek als enige een Euro 6-voorloopastrekker te kunnen leveren. De keuze was dus snel gemaakt.”
Gezien de goede ervaringen die het bedrijf met MAN én met MAN-dealer Thieu van Dorst had, werd de MAN TGX 26.440 6X2/4 BLS XL EURO 6 bij de Bredase bedrijfwagenspecialist besteld.

Primeur
Nog niet eerder is een Euro 6-voorloopastrekker van MAN in Europa afgeleverd. Met dit model heeft Martens en Van Oord dus een ware primeur. Het bedrijf gaat de bijzondere trekker in combinatie met een kippertrailer gebruiken voor het vervoer van zand en grond. “We vervangen onze trucks om de vijf, zes jaar”, vertelt Haak. “Als er weer nieuwe, schonere en zuinigere techniek beschikbaar is, zullen we daarvoor zeker weer kiezen. Zo blijven we vooroplopen met onze milieuvriendelijke bedrijfsvoering”, besluit Haak.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *