Groetjes uit Amorbach!

Vandaag (ok, het is net na middernacht.. gisteren dus) ben ik met Hanna en mijn schoonouders naar het Beierse Amorbach geweest, een prachtig stadje met naast een middeleeuws centrum, een Chinees restaurant en een winkel vol hele mooie spulletjes ook een heilige bron.


Meiboom in het stadscentrum.


Een winkel met 3 etages vol prachtige spulletjes!!! Zo jammer dat mijn geld op is 🙁 Mocht er ooit een schip met geld binnenvaren word een groot deel van het interieur hier gekocht!


Hanna’s offer voor de bron. De bron is goed voor vruchtbaarheid, bovendien helpt het water onder andere tegen tandpijn en vervloekingen.


De vissen die in de bron zwemmen zullen dus wel supergezond zijn. 😉


Een vraagstuk die de geestelijken in de vroege middeleeuwen bezig hield was natuurlijk, hoe krijg ik de mensen in de kerk. De oplossing is even simpel als radicaal. Je bouwt de kerk bovenop de heidense heiligdommen, dan MOETEN de heidenen wel naar de kerk komen… Zo ontspringt deze bron dus ook onder een kerk en is hij sinds 734 aan de heilige Amor geweid. En laat Amor nu ook een heidenese god zijn… Tsja…


Hanna heeft een krans van madeliefjes voor me gemaakt.


♥ ♥ ♥

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *