SAVA, lichte trucks uit Spanje

Spanje was een groot deel van de vorige eeuw redelijk geïsoleerd van de rest van Europa, met ‘dank’ aan de tot zijn dood in 1975 heersende dictator Francisco Franco. Hierdoor ontwikkelde zich een eigen voertuig-industrie in Spanje. Eén van de merken uit de Franco tijd is SAVA, wat een afkorting is voor Sociedad Anonima de Vehiculos Automoviles, vrij vertaald naar Nederlands heet het dus ‘Autobedrijf’. SAVA is opgericht in 1957 en bouwde met name lichte trucks, bestelwagens en tractoren. In 1977 werd het bedrijf overgenomen door ENASA, tegelijk volgde dan een naamswijziging naar Pegaso, waar ENASA het moederbedrijf van was. Op de Camiones Feriantes Clásicos facebookpagina kwam ik onderstaande foto tegen.

One Response

  1. Jan Clevering 6 augustus 2018 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *