Asia, het vergeten Koreaanse automerk

Asia begin in 1962 in Korea met het producerenvan met name bedrijfswagens. In 1976 werd het bedrijf overgenomen door Kia, dit stopte in 1999 met het voeren van het merk Asia, de modellen werden in het eigen gamma opgenomen. Eind jaren ’90 is Asia korte tijd in Nederland geïmporteerd, zonder veel succes. De kans om een Ferrari of Lamborghini tegen te komen is vele malen groter dan oog in oog te staan met een Asia… Maar vandaag had ik geluk, in de haven van Lauwersoog stond er een, nota bene van een type wat ik nog niet kende. Volgens rdw.nl zou het bouwjaar 2001 moeten zijn, maar dat lijkt me wat sterk….

In 2006 kwam ik onderstaande Asia tegen bij de tractorpulling-wedstrijd in Sint Annaparochie. Dit type is gereïncarneerd als Kia Pregio als ik het goed heb.

Naast de bestelbusjes was er ook nog de terreinwagen ‘Rocsta’, wat de connectie zou moeten leggen met ‘rockstar’. De laatste keer dat ik daar een exemplaar van zag was in 2007

Toen ik in Leeuwarden op school zat stond er niet ver van mijn school vaak een roze Rocsta…

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *