De crisis is een leugen?

In Nederland is er bijna niet aan werk te komen en word er fors bezuinigd onder de noemer ‘er is crisis’. Maar als ik de persberichten die ik krijg lees, vraag ik me af of er wel echt een crisis is, of alleen een hele grote groep papegaaien die elkaar gek maken? Een kleine greep:

Daimler Trucks posts record revenues in 2012

“Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, blijft records breken. Over het boekjaar 2012 verkocht Porsche wereldwijd 143.096 auto’s, een stijging van 22 procent in vergelijking met het jaar ervoor. De omzet bedroeg 13,9 miljard euro (plus 27 procent) en het bedrijfsresultaat steeg met 19 procent naar 2,44 miljard euro. Porsche sloot het jaar af met 17.502 medewerkers, een mijlpaal, en ook het aantal stagiairs groeide. In september vorig jaar begonnen 125 nieuwe (jonge) werknemers hun opleiding bij Porsche, 25 meer dan de 100 in 2011.”

Succesvol 2012 voor Bentley: sterke stijging van verkopen en winst
“Bentley is 2013 zeer sterk gestart. In de eerste twee maanden van dit jaar steeg het aantal afgeleverde auto’s met 39,5% vergeleken met dezelfde periode in 2012. Mede door de komst van de nieuwe Flying Spur (halverwege dit jaar) verwacht Bentley voor 2013 dubbele groeicijfers.”

Mercedes-Benz posts in March best sales month in the company’s history

Jaguar Land Rover noteert recordomzet voor fiscaal jaar 2012/2013
• Records voor verkopen, omzet en winst
• Totale verkopen met 22% gestegen tot 374.636 auto’s
• Omzet met 17% gestegen tot £15,8 miljard
• Winst voor belasting £1.675 miljoen, een stijging van 11%
• Succesvolle introducties van de nieuwe Range Rover, Jaguar XF Sportbrake en XF en XJ AWD, alsmede nieuwe motoren

Mercedes-Benz continues on growth course in May
Mercedes-Benz again grew its unit sales in May with vehicle deliveries to customers that are unprecedented for the month of May (121,360 units, +7.3%). The Stuttgart based manufacturer also posted a new sales record for the period since the beginning of the year with 562,824 units sold (+5.9%). The brand with the star grew strongly, especially in the NAFTA region, Russia and the Asian markets as well as in Western Europe.

BMW Group noteert in mei opnieuw groei. Met 166.397 afgeleverde BMW, MINI en Roll-Royce voertuigen noteert BMW Group haar beste mei ooit (vorig jaar 156,954/ +6.0%). Sinds het begin van dit jaar zijn er 770.025 voertuigen afgeleverd (+5,8%).

Mercedes-Benz sells more vehicles than ever before in the first half of 2013
In the first half of 2013, Mercedes-Benz posted yet another record with sales of 694,433 vehicles (+6.4%). With 131,609 units sold, sales in June also reached record level (+8.3%), not least through strong growth in China (+16.0%). The growth in the first six months of the year was driven primarily by the stable gains in many European markets and the USA. Mercedes-Benz posted a strong first half in the BRIC states as well.

Vrachtwagenbouwer DAF schroeft de productie vanaf eind augustus fors op. De Brabantse fabrikant wil dagelijks 184 vrachtwagens opleveren. Dat bevestigt een woordvoerder van het bedrijf dinsdag na berichtgeving in het Eindhovens Dagblad.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *