Terug in de tijd: 1886

Een nieuw categorie op mijn blog, terug in de tijd. Regelmatig neem ik jullie mee terug naar een jaar uit het verleden, laat ik wat voertuigen uit dat jaar zien, vertel ik eventueel wat achtergronden, enzovoort. Ik ga de jaren op chronologische volgorde af, het eerste jaar is 1886. Dit is uiteraard niet toevallig gekozen, dat is het jaar dat Benz het eerst met een verbrandingsmotor voortbewogen voertuig produceerde.


In het museum van Sinsheim staat een replica van die auto (die stiekem een trike is). De mevrouw op de bok moet waarschijnlijk Bertha Benz voorstellen, in 1886 was zij de eerste autodief toen ze zonder toestemming van haar man een stukje ging rijden.


Zou dit dan de originele zijn? Staat in het Mercedes-Benz museum in Stuttgart.


Onafhankelijk van Benz ontwikkelden Gottlieb Daimler en Wilhelm Maybach ook een voertuig met ottomotor, maar ze waren een paar weken later. In 1885 waren ze overigens al verantwoordelijk voor de eerste motorfiets!

2 Comments

  1. Joris Smits 18 augustus 2015 Reply
  2. Cock de Roon 18 augustus 2016 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *