Terug in de tijd: 1891

In 1891 werd Scania opgericht, als ik het goed herinner (nee, ik was er niet bij…) was het eerste product een fiets, in licentie gebouwd van Rover uit Engeland. Van Peter de Groot mocht ik deze foto van een Panhard & Levassor uit 1891 gebruiken om de blog visueel wat op te fleuren.

Scania was niet de enige fietsfabriek die op werd gericht, nu Rover met de vinding kwam dat een fiets best twee even grote wielen kon hebben werd dit plots een stuk populairder vervoermiddel. Wielrenner Louis Cottereau richtte een fabriek op waar fietsen en later ook motorfietsen en auto’s gebouwd werden. Peugeot bestond al vele jaren, maar besloot om naast koffiemolens nu ook eens een auto te bouwen. Op landbouwgebied was er een fusie: Daniël Massey’s Newcastle Foundry and Machine Manufactory ging samen met A. Harris Son & Co tot Massey-Harris.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *