International Scout

International Scout

De vrachtwagens, tractoren en schoolbussen van International kennen we allemaal wel. Wat een stuk onbekender is, is dat het bedrijf ook terreinwagens heeft gebouwd: de International Scout. In 1984 kwamen er zo’n 100 naar Nederland om door DAF intern gebruikt te worden. Toen de band met International in 1986 werd doorgesneden zette DAF hel rap alle Scouts weer te koop, de helft is terug gegaan naar de USA, de andere helft vond in Nederland een nieuwe eigenaar. Dit verklaart direct waarom bij veel Internationals in Nederland het kenteken met BK- of BN- begon. Bijzonder voor een terreinwagen is dat deze ook als cabrio leverbaar was!

International Scout
International Scout
International Scout

De lange versie van de Scout was de TravelAll

6 Comments

 1. Jelmer 29 augustus 2013 Reply
  • onno 4 april 2014 Reply
   • bueno 9 juni 2014 Reply
    • Bas Van Dalen 30 juli 2020 Reply
 2. Wouter Duijndam 30 augustus 2013 Reply
  • rene 8 november 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *