Volvo FH12 Globetrotter XL-70


In 1998 bouwde Volvo 70 jaar trucks. Om dat te vieren kwam men met de Volvo FH12 XL-70, een zeer luxe uitgeruste 4×2 trekker. Er zijn er in totaal 800 stuks van gebouwd, deze werden alleen op het Europese vasteland verkocht. Het verschil met de reguliere FH12 Globetrotter XL was meer dan alleen een andere laklaag, deze kon immers overgeschilderd worden. Zo heeft de XL-70 geel leer op de stoelen, het stuur is met leer bekleed, de bedden en achterwand hebben afwijkende bekleding, Het dashboard is met birch veneer opgesierd, wat op geen enkele andere FH leverbaar was en standaard was de auto voorzien van airco, airbag en CD speler. Dat laatste klinkt nu niet heel speciaal meer, maar in 1998 was dat nog luxe!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *