Terug in de tijd: 1916

De nog steeds onverminderd woedende Eerste Wereldoorlog is niet de enige ellende in de wereld, in 1916 is er een watersnoodramp rondom de Zuiderzee. Deze druppel deed niet allen de zee overstromen, maar ook de spreekwoordelijke emmer, er werd besloten tot de aanleg van de Afsluitdijk. Fageol, Locomobile en Sterling bouwen hun eerste bedrijfswagens. Op 1 mei voert Nederland de zomertijd in, een dag na Duitsland. De VS kopen voor 25 miljoen dollar de Maagdeneilanden van Denemarken. Op 15 september worden voor het eerst tanks ingezet op het slagveld, door het Brite leger. Ze zijn nog geen groot succes. Een paar weken later, op 6 oktober, laat het Britse leger weer van zich spreken: de plicht tot het dragen van een snor wordt afgeschaft. Ferruccio Lamborghini, Henk Bruna en Toon Hermans worden geboren.


Laurin & Klement Doppelphateon


FIAT


Hupmobile

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *