Een Mack Superliner met vele gezichten

Zonder dat ik het eigenlijk echt in de gaten had heb ik de BD-NX-06 de afgelopen jaren een heel aantal keren op de foto gezet… Pas nu ik me voor deze blog wat meer in de truck heb verdiept kwam ik er achter hoe veel verschillende gezichten en eigenaars de truck in de afgelopen jaren heeft gehad!


De truck is naar Nederland gehaald door supermarktketen Nieuwe Weme ter ere van haar 50 jarig bestaan. Veel ouder zou de supermarkt ook niet worden overigens, het ging op in Konmar, dat ook al lang niet meer bestaat. Naast promotiewerkzaamheden werd de truck ook gewoon voor winkelbevoorrading ingezet, zoals hier in Dokkum. Niet de beste foto ooit, met mijn eerste camera en zelfs één van mijn eerste rolletjes gemaakt in 1997.


Nadat het 50 jarig jubileum af was gelopen was de truck nog steeds van Nieuwe Weme maar kwam hij in de kleuren van colamerk First Choice, hier op het truckfestival van Leeuwarden in 1999. Op een gegeven moment heeft de vaste chauffeur van de truck, Jacob Woortman, de complete combinatie gekocht.


De trailer heeft Jacob nog steeds, maar wordt nu door een andere Mack voortgetrokken. Woortman heeft de Superliner aan Anton Timmerman verkocht. Timmerman heeft de truck in vier kleuren gehad: eerst in het zwart met grijze striping, later kwam er een groene streep bij, zoals hier op de foto, weer later kwam de naam ook op de deur.


Volgende eigenaar was Van den Herik welke de Mack voor zwaar transport inzette. Deze foto is van 2008.


De truck staat Anno 2013 nog steeds in de Van den Herik kleuren, maar de eigenaar is al weer een tijdje Marc ter Avest. Marc en zijn Superliner waren ook aanwezig bij de jubileumshow ter ere van 10 jaar BuzzyBee.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

4 Comments

  1. Rob 11 november 2015 Reply
  2. Johan Houtstra 24 december 2015 Reply
  3. Gerard Heus 26 oktober 2021 Reply
  4. Mark Bijker 27 december 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *