10e Dakar preproloog (deel 1)

Gister was de preproloog voor de Dakar rally van 2014 op het Eurocircuit in Valkenswaard. In verband met de vele foto’s verschijnt mijn verslag in twee delen, met in deze blog de foto’s van de eerste heat en de meeste text, de complete uitslag, tweede heat en finale komen later vandaag in deel 2.

Zowel in heat 1 als 2 zette Gerard de Rooy de snelste tijd neer bij de trucks, in de finale had hij minder geluk, zijn bladveer linksvoor brak af, Peter Versluis werd dus de winnaar van de dag. Houd rekening met deze man in januari, dit was niet een éénmalig gelukje… De derde plek was voor Marcel van Vliet, vierde werd Hans Stacey. Direct achter het geweld van de twee Nederlandse teams die serieus voor de overwinning gaan finishten de drie DAFs van Schoones Dakar, die verrasten met hun hoge snelheid. Ton van Genugten had lange tijd de snelste tijd in handen! Vorige week had ik de eer een klein stukje met hem in de truck mee te mogen, die man kan echt goed sturen!

De Euro 6 look is populair bij de DAF en Ginaf teams, al is het bij het ene team wat beter uitgewerkt dan bij het andere… Ginaf Rally Power presteerde nog niet erg goed, deze trucks hebben nu een Cummins motor en achterwielbesturing, zodat ze in hondegang de duinen over kunnen straks. Opvallend detail: de trucks staan op Chinees kenteken, dit heeft natuurlijk alles te maken met het moederbedrijf van Ginaf, dat de trucks heeft helpen mee-ontwikkelen. Hoe dan ook, Ginaf heeft nog wat te doen de komende anderhalve week voordat alles in Le Havre de boot op moet!



No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *