Terug in de tijd: 1933

In 1933 komt André Lefebvre in dienst bij Citroën, de weg op de Afsluitdijk wordt geopend, Kramer begint met het toepassen van Güldner motoren in haar tractoren, Scuderia Ferrari wordt de officiële racedivisie van Alfa Romeo, Peugeot begint met het gebruiken van leeuwen als logo op haar personenwagens, in Loch Ness wordt voor het eerst een monster gespot, terwijl het echte monster aan de andere kant van het water druk bezig was… Hitler komt democratisch aan de macht in Duitsland, de Rijksdag wordt in brand gestoken, de eerste maatrgelen tegen onder andere Joden en vakbondsleiders worden genomen en het eerste concentratiekamp opent haar deuren. ZIS, ERF, Datsun, Aveling-Barford en Beers bouwen hun eerste bedrijfswagens, terwijl Yanmar haar eerste praktisch toepasbare dieselmotor bouwt. Evert van Ginkel begint te handelen in voertuigen waarmee hij het fundament voor GINAF legt, Adèle Bloemendaal, Yoko Ono, Nina Simone, Frits Bolkestein, Jan Kruis, Frans van Dusschoten, Gerard de Vries (Giddy up go), Ramses Shaffy en Larry King leggen de fundamenten voor zichzelf…


Rolls Royce Phantom II Boattail Tourer


BSA TW33-2

Peugeot

Plymouth Deluxe

Mercedes-Benz 370 “Mannheim”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *