Terberg/Zagro wegtrein am Hockenheimring

Drie dingen die je helemaal niet bij elkaar zou verwachten in één titel. Het gaat hier echter niet om het beroemde circuit, maar om de gelijknamige parkeerplaats dat er aan grenst. Maar de trein die ik daar op de foto heb gezet is toch echt een Terberg!

In de basis lijkt is het een Terberg terminal trekker met dubbele cabine. Eén stoel staat in de rijrichting gericht en één tegen de rijrichting in. Ik weet niet of dit een permanente opstelling is, of dat de stoelen net als bij de terminal trekkers draaibaar zijn. De samenwerking met de Duitse fabrikant van spoorwegmateriaal stamt uit 2010, toen is de RR222 6×4 ook direct geïntroduceerd. De weglocomotief is in staat 2.000 ton te trekken en kan opereren op sporen van 1.000 – 1.668 mm breed.

3 Comments

  1. Jan Ten Hoor 2 maart 2014 Reply
  2. Richard van Dijk 2 maart 2014 Reply
    • marco 9 maart 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *