Ik stop bij BuzzyBeeForum

Tijdens een speciaal daarvoor georganiseerde bestuursvergadering ben ik zojuist teruggetreden als voorzitter van Stichting BuzzyBeeForum. Door een gebrek aan motivatie, maar bovenal tijd ben ik tot de conclusie gekomen dat het voor zowel BuzzyBee als mij persoonlijk beter is dat ik mijn voorzittershamer overdraag aan mijn opvolger, Carol Westerhoff. Carol was al vice-voorzitter dus was de logische eerste keus voor het voorzitterschap. Ik stop niet alleen als voorzitter, ook al bestuurslid, moderator en ‘SuperBee’. Uiteraard blijf ik wel actief als lid, BuzzyBee blijft ‘mijn kindje’.

Nadat ik BuzzyBeeForum op 12 april 2003 samen met mijn toenmalige vriendin op had gericht, groeide het in het begin erg langzaam. Nadat het fuseerde met het ook door mij opgerichte ‘tientonnerforum’ kwam er een transport-deel bij. De groei werd telkens groter, jaren achter elkaar verdubbelden de bezoekersaantallen ieder jaar weer, maar de laatste jaren stagneerde de groei, met name doordat het tegenwoordig vrij lastig is gratis foto’s te uploaden. Een andere factor is de opkomst van facebook, waar de phpBB-forumsoftware niet echt mee kan concurreren.

Op BuzzyBee heb ik veel leuke mensen leren kennen (en een handje vol flapdrollen, maar in een dorp met meer dan 10.000 inwoners kun je het ook niet met iedereen evengoed vinden toch?), die me nog steeds erg dierbaar zijn. Hoogtepunt voor mij was ook dat ik niet de enige ben die leuke mensen heeft leren kennen: er zijn minstens twee inmiddels getrouwde stelletjes die elkaar op BuzzyBee hebben leren kennen, namelijk Mittebam en Fludizz en Luna en Ditzj. Persoonlijke hoogtepunt was het feestje ter ere van het 10-jarig jubileum wat we vorig jaar bij Broshuis vierden, waarbij veel leden met hun eigen bijzondere voertuig kwamen, zodat er naast diverse bijzondere oldtimers ook onder andere een Dakar-truck, twee racetrucks, en alle winnaars van de titel ‘BuzzyBee truck van het jaar’ aanwezig waren.

Heel erg bedankt aan alle vrijwilligers die me de afgelopen jaren hebben geholpen hier de boel te besturen!! Met name de huidige bestuursleden, en de oprichtende bestuursleden. Maar ook alle mods, light mods, donateurs (zowel tijdens als voor de stichtings-periode), sponsoren, mensen die op evenementen geholpen hebben en dergelijke.. En vooral: alle leden, bedankt voor jullie bijdrages!

Waar ik uiteraard wel mee doorga is truckfan.nl, een site die volledig losstaat van BuzzyBee. Dit is niet, zoals BBF, een forum, alhoewel er wel een forumdeel is, maar dit is op truckfan toch voornamelijk een verzamelplek van het laatste nieuws. Het is WEL een online community, met onder andere een gratis foto-uploadfunctie, uitgebreide agenda, video’s en een database van bijna 10.000 transportbedrijven, vaak met foto’s. In tegenstelling tot op facebook kun je hier overigens wel dingen zoeken, en, veel belangrijker nog, ook daadwerkelijk vinden.

One Response

  1. Fedde 27 juni 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *