Lieve Poekie, week 26

Al tijden lang lees ik iedere week de belevenissen van Martha, chauffeuse bij Spaansen, op haar facebookpage. In het weekend verschijnt er dan een post die met ‘Lieve Poekie’ begint, en waar ze op haar eigen, erg leuke, manier verteld hoe de week was. Eigenlijk vond ik het zonde dat die verhalen aan haar facebookvrienden voorbehouden zijn… Daarom heb ik gevraagd of het haar leuk leek dat de ‘Lieve Poekies’ ook hier op de blog gepubliceerd zouden worden. Tot mijn grote vreugde zei ze ja! Hierbij dus het eerste deel, hopelijk vanaf nu een vaste prik hier elk weekend. De Poekie van vandaag is gister geschreven overigens, even voor de synchroniteit.

Lieve Poekie, wat een dag zeg. Ja het is een beetje raar gelopen, eigenlijk zouden we vandaag kunnen werken, het was een mooi klusje, van 12:00 tot 24:00, maar ik had vanochtend een afspraak, dus dat feest kon niet doorgaan. Helaas werd gistermiddag die afspraak afgezegd, maar ik heb er niet meer aan gedacht om te planner te bellen dat ik wel kon werken. Beetje slecht eigenlijk van mij. Nouja, nu heb ik wel meer tijd om over de afgelopen week na te denken.

Die week begon op zondag met een ik-dag. Heerlijk. Het was al een tijdje onrustig in me hoofd, veel drukte en weinig tijd voor mezelf, maar dat kon ik nu mooi inhalen. Lekker uitslapen, veesboek weer eens updaten, lekker in de tuin gezeten, in de moestuin gestudderd, zelfs nog wat geoogst. Radijsjes. Jaja, een beetje mislukt, en niet te vreten, maar toch, ze zijn geoogst. Daarna door het duin gewandeld. Heerlijk, kop in de wind, laat de gedachten er maar uitwaaien. Een half jaar geleden liep ik daar nog te zwoegen en te puffen als een oude knol, nu liep ik tussen de Schotse Hooglanders en Duinpaardjes door, niet fluitend, maar het ging me wel al een stuk makkelijker af. Thuis iets nieuws uitgeprobeerd, eiermuffins met zalm, en het smaakte ook nog best, wat een heerlijke dag heb je dan!

Maandag begonnen we weer fris en fruitig aan het werk, klussendag, nouja, moet ook gebeuren. ’s Avonds was het weer voetballen op tv, dat kwam mooi uit, kon ik de Kadett uitlaten, samen met de herriepartner in crime. Oew wat een fijn slingerweggetje is dat toch, heerlijk. De kraaien wisten dit keer wel op tijd weg te komen, maar dat mag ook wel met zo’n waarschuwing *smiley met een grote grijns en oordoppen op*

Dinsdag, tja, dinsdag begon wat slechter. Ik had me verslapen. Wel lekker wakker worden hoor, als het al licht is, tot je op de wekker kijkt en ziet dat je een kwartier geleden in Amsterdam had moeten laden… Nouja, dan maar ontbijten in de auto en snel die kant op. 1:15 later dan de bedoeling was een vracht asfalt geladen, en op naar Hoofddorp. Het is daar net Amsterdam, er gebeurt zoveel. Sta je met een collega ff te praten naast de auto, komt er een rode (wauw! Een kleur!) Tesla Model S voorbij gezoemd. Wat een stilte, wat een rust. Maar toch, als je dan die BMW M6 Gran Coupe even later voorbij hoort brommen, oew dan is het toch ook wel fijn dat er nog auto’s zijn waar een geluidje uit komt. En dan was er nog zo’n fijne verrassing. Meestal klagen de omwonenden als er word gewerkt, zeker als de hele weg eruit ligt. Maar nu kwamen de mannen van NH Hotels met anders nieuws: voor de mannen (en vrouw) op de werkvloer hadden ze een drankje en een bittergarnituurtje. Met een flesje fris en een handvol bitterballen en vlammetjes (nee geen miniloempia’s, dit waren echt vlammetjes) achter de kiezen doken we het verse asfalt weer in. Kijk, zulke omwonenden heb je nog eens wat aan, geweldig! Dan vallen die knalblauwe Alfa Romeo Brera QV en knalgele Land Rover Defender toch een beetje in het niet.

Woensdag zaten we in de grondrace, van Alkmaar naar Bergen. Mooi huissies kijken, wat staat er daar toch een hoop leuks. Jammer dat er van die kleine garages bijzitten, en dat er zoveel tuinierwerk in de tuin gaat zitten. ’s Middags mochten we de benen strekken, puin van de ene Garbage City naar de andere, lekker koekeloeren op de snelweg. En dan zie je zomaar een Citroen C4 Cactus rijden. He? Ze hebben em serieus gemaakt? Ik had niet verwacht dat ie verder zou komen de concept status. Wat een kek bakkie met die kleurtjes. Maar na het werk was de woensdag nog niet om. Sinds een paar weken is er weer braderie in het altijd gezellige Egmond aan Zee, dus samen met het zussie daar maar even wezen kijken. Of er veel is veranderd vergeleken met vorig jaar. Nou, het viel mee. Met boeken, geurkaarzen en sieraden klopten we bij IJssie Snorro aan, voor een hoorntje met 4 bolletjes, en slagroom, vanzelfsprekend, en toen werd het zoetjes aan toch wel tijd om weer richting huis te gaan.

Donderdag was een sportieve dag. We mochten zand rijden naar Alkmaar, voor een beachvolleybal toernooi *smiley die verbaasd kijkt* beach? Een half uur fietsen en je ligt op het strand van Egmond/Bergen/Castricum, en jullie willen in Alkmaar beachvolleybal doen? Weer eentje in de categorie “geen vragen stellen, gewoon rijden”. Daarna ging het via Schagerbrug naar Diemen, om uiteindelijk in Zaandam te eindigen. Poeh wat een dag, wat kunnen we dan lekker studderen met z’n tweetjes he? En dan het moeilijkste nog: koken. Maar dat heb ik mezelf nu iets makkelijker gemaakt. Deze week ben ik een voedselpakket service aan het uitproberen. Er was al iemand die zei “voedselpakket? Als het zo slecht met je gesteld is, mag je ook wel bij ons komen eten hoor!” Dankjewel vriend *smiley die een kushandje doet* maar dit is een ander soort voedselpakket. Er worden 3 maaltijden samengesteld, en in het pakket zit alles: recept, verse/biologische groente, kruiden, stukje dood beest. Allemaal netjes in porties, dus geen probleem meer dat ik meer in het mandje gooi dan dat er in de pan past. Ik hoef alleen zelf de peper, zout en bouillonblokjes toe te voegen. Ideaal.

Vrijdag, ach vrijdag. Wat een mooie dag. Hier kwamen we voor Poekie, dit soort werk. Lekker in de grond banjeren, allemaal fijne snuiters om ons heen op de klus, en een uitdagend parcourtje naar de keet toe *smiley met een grote grijns* Dat er geen berehap was, ach dat werd weer goedgemaakt met de knipoog van de machinist. En na het grondwerk was het tijd om de boel op te knappen. Doesen, in de schmink, en naar de verjaardag van oom Abraham+. Heerlijk gebakje (zelf gemaakt? Wat ken ie dat goed he), glaasje rode wijn erbij, het feest was compleet. Als midnight snack kregen we vlees salade, die erg goed smaakte, en vis salade, aan de lege schaal te zien was die ook lekker. Ach, wat heb je dan weinig nodig voor een gezellige avond. Borreltje, hapje, 1x in de week een beetje water en we kunnen er weer tegenaan.

En dan vanochtend. Nouja er stond dus niks meer op de kalender, dus ik had mooi tijd om op de fiets nog een paar boodschapjes te halen. Het voedselpakket werkt goed, maar een ontbijt zit er dan weer niet bij, dus toch maar weer met fietstassen vol met fruit, balsamico, sesam olie en bouillonblokjes tegen de wind in naar huis gefietst. Oja! En de Kadett naar de garage gebracht. Jaja, het jaarlijkse feestje: de APK. En om dat te vieren ben ik al volleerd Toos Autoloos naar huis terug gelopen. Nette score, van Broek op Langedijk naar huis in iets minder dan 4 uur tijd. M’n benen voelen aan als brokken ijzer en de voetjes zijn lekker ingesmeerd met verkoelende zalf, dus vnavond word een tv-avondje denk ik.

Nog 2 nachtjes Poekie, dan gaan we weer verder met de afscheidstoernee. Prettig weekend veesboekvriendjes, geniet van het mooie wandelweer, en vergeet niet af en toe een terrassie mee te pikken *smiley die knipoogt*

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *