Lieve Poekie, week 27


Lieve Poekie, daar zitten we dan weer, op de bank. Nouja, jij hangt tegen de dakgoot, ik hang op de bank, zoals een zondag hoort te zijn. Alhoewel, de vorige zondag is er weinig bank gehangen, maar toch was die ook erg geslaagd. Het begon om een uurtje of 10 bij het tankstation met de brommer. Gezellig met een paar man ff een rondje toeren. Het zou beginnen met een stukje snelweg, maar daar was niet iedereen het mee eens, dus begonnen we maar met een stukje snelweg de andere kant op. Het is maar goed dat ik nog niet heb geinvesteerd in een navigatie systeem, want het bleek nu wel weer: ik zou er helemaal gek van worden!
Pff wat een gedoe om de route te vinden. Gelukkig konden we wel een terrasje vinden, en later ook weer een eetterij, en een tankstation, maar toen haakte het grootste gedeelte van de groep af. Jammer, we waren nog bezig met uitzwaaien toen we een boerenweggetje opdraaiden, dat op een gegeven moment overging in een dijkweggetje, en dat hebben die jongens allemaal moeten missen. Uiteindelijk toch nog even met z’n tweetjes bank gehangen in een of andere hippe strandtent in Lopikerkapel. Ja, hip en Lopikerkapel. Ik had het ook niet verwacht toen ik die naam op het bordje zag staan. Blijkbaar was er nog iemand van onder de indruk, want toen we terug kwamen bij de brommers om de weg te vervolgen, stond er zo’n BMW rijder naast m’n Varaderootje. Je weet wel, zo’n grote hufter met asociaal grote koffers. Met speakers die groter zijn dan de speakers die je in getunede auto’s op meetings tegenkomt. Zo’n XXL brommer met een electrische bok. Kortom, een chickies motor. Maar zo dicht naast de Varadero geparkeerd, dat als ik die overend zette, de koffer en uitlaat contact maakten. Evenals de spiegels. Blijkbaar was de BMW rijdster erg jaloers op mijn blitse semi-offroader, wat een kutgeintje. Gelukkig was er een redder in nood (geen slecht woord meer over Triumph rijders) bij, en na wat gevloek en gemanouvreer hebben we de Varadero uit de innige verstrengeling weten te halen, om onze weg te vervolgen langs de Lek. Kortom, een heerlijke dag *smiley met plat haar en een grote grijns*
Maandag was een lekker dagje. Dit keer was ik wel op tijd om asfalt te laden voor het werk in Hoofddorp. Vandaag ging de toplaag er overheen. Een klein werkje, met nog wat in- en uitritjes, hoop gepiel en gekloot, dus lekker rustig met het boekie op het stuur, heerlijk. Wel jammer dat niemand zich had verslapen en er geen blije omwonenden waren, een koekie of bitterballetje had geen kwaad gekund. ’s Avonds had ik weer wat leuks in de pan gegooid: aubergines uit eigen tuin. Ze waren niet erg groot, maar gelukkig weg genoeg om m’n buikje te vullen. Lekker hoor, dat verse eten!
Dinsdag doken we het zand in. Een geweldig ritje. Laden langs het kanaal tussen Akersloot en Alkmaar, en een paar 100 meter verderop weer lossen. Gelukkig wel met een paar verkeersregelaars erbij, want het was erg druk op de sluiproute. Een hoop auto’s, fietsers, brommers, nog wat trekkertjes, vrachtwagens. En dan zie je opeens in je spiegel iets wits aan komen rijden. Wit? Het was vreselijk, maar gelukkig kon ik m’n ogen net lang genoeg open houden om die Cadillac CTS voorbij te zien rijden. Wat een ontieglijk dikke kont *smiley die op z’n verlanglijstje krabbelt* heerlijk! Wauw! Ja, Cadillac gaat het weer proberen in Europa, en ik hoop dat het lukt, want het ziet er waanzinnig goed uit.
Woensdag reden we weer langs hetzelfde kanaal. Het was mooi weer, er kwamen ook wat meer bootjes langs, alleen geen zandboot. Dus mochten we tussendoor even een ander ritje doen, om daarna verder te gaan met boot 2 en boot 3. En ja, je kent het gezegde: sleepkabel strak op een warme dag betekent ijs halen bij de pomp. Nou ok, mischien niet helemaal dat gezegde, maar het komt op hetzelfde neer. En gelukkig was de uitvoerder er niet in de schaft, dus moest ik zijn ijsje opeten voordat het zou smelten. He verdorie *smiley met een houten lepeltje in z’n mond* Het werd een lange dag, de avondspits begon, er kwam een extra auto bij, en de avondspits was ook alweer afgelopen voordat de laatste boot leeg was. Heerlijk zulke dagen, dan heb je echt het gevoel dat je bezig bent.
En datzelfde bezig-zijn deden we donderdag ook weer. Vandaag maar 2 bootjes, een half dagje. Maar dat maakt het ritje niet minder leuk. Ok het is maar een klein stukje, maar wat hebben we heerlijk zitten knoeien in het zand. Versporen, in de sporen, dwars over de sporen, ja Poekie, hier waren we voor gekomen. Dat het zand tot achter de spiegels zit en het zweet op de sperren staat. Ach wat zal ik dat straks gaan missen *smiley met natte oogjes* Gelukkig werd ik opgevrolijkt door de jongens op het werk waar we daarna nog even 2 vrachtjes mochten brengen. Een collega die ’s ochtends daar had gekiept, had verteld dat ik vrijgezel en 25 ben. Ik weet niet welke collega het was, maar ik mag hem wel! En nu vroegen de kraan machinist en de uitvoerder of dat klopte, en of ik op zoek was naar een leuke kerel, want ze hebben een collega die ze graag aan de vrouw willen helpen, en ik zit wel in zijn doelgroep. Dat de uitvoerder dan serieus zegt “is het wat voor je?” en naar de grondwerker wijst die 3 meter verderop staat. Aaahhhwwww hij is verlegen! Hoe schattig! Hmm mischien toch maar eens op veesboek gaan speuren *smiley met een loep en een lasso*
Vrijdag mochten we weer het asfalt in. Bij Hereyougoweird zijn ze nogal wat van plan. Hoogies laagies, sportieve bochten, schildjes en wild overstekende rode auto’s, alles om het feest compleet te maken. En het feest was compleet met de Wiesmann Roadster die we in de tunnel tegen kwamen. Wat een heerlijk geluid! Later nog een blauwe Opel GT, de klassieker, een oogstreling, die mooie lijnen, ik kan niet anders zeggen. En wat te zeggen van de lijnen van de Corvette C7 die bij de dealer in het zonnetje stond te stralen. Wauw! Heerlijk rood glimmend en fout, net wat voor mij. En om het kwartet compleet te maken: een gedistingeerd donkergroene BMW 850i. Jummie! Dat is nog eens een knap en profiel plaatje. Die middag togen we naar de zaak, de garage had nog wat van jouw papieren nodig, en dit gaf mij de gelegenheid om smerige dingen met jou te doen, je koplamp te wisselen (blijft lastig als de bumper niet wil bewegen) en even een klein rondje om jouw vervangster heen te lopen. Nee, er is niks, geen sparkle, geen joepie. Ik ga je gewoon missen Poekie. Gelukkig was er genoeg gelegenheid om dat verdriet te verdrinken in de kantine, lekker bakkie thee, chippie, gezellige collega’s, sjekkie erbij, beetje praten op niveau, en dan is het opeens al een uurtje of 9… Mooi op huis aan, dacht ik, maar nu gebeurde er weer wat, wow ik had het hart in me keel. Het rechterraam klapte opeens! De hele bijrijders stoel onder het glas. Wat een schrik Poekie! Even een telefoontje naar de planner plegen, jou terug gereden naar de garage, busje uit het rek gepakt, en dan eindelijk naar huis…
Gelukkig kon ik zterdag lekker ontspannen. Eerst de Kadett opgehaald bij de garage. Nee niet lopend dit keer, papa was zo lief om me een lift te geven. En daarna naar de therapeut voor een relax massage en een goed gesprek,wat een verwennerij. Na de boodschappen en de lunch kreeg ik bericht dat jij weer klaar was voor de strijd. En aangezien oma op visite was, kon die wel even mee, kon ze m’n werk ook eens zien. Oma in het busje krijgen was geen probleem, maar jij bent wel een verdieping hoger dan zo’n Seat Transporter, dus moest er even een trapje bijgehaald worden. Maar oma heeft van het ritje genoten, wat een geweldig uitzicht zo op dit niveau. Omdat het zaterdag is, hoeft er niet gekookt te worden, en zo eindigde ik met een vriend in de Beemster, bij een nieuw sushi/grill/wok restaurant. Leuke tent, maar zo tegen 10 uur werd het wel erg rustig. Tijd om naar Amsterdam te gaan, een van de weinige bioscopen opzoeken die wel ’s avonds films draait. Hebben we iets gemist? Heb ik de memo niet gelezen ofzo? Is de oorlog begonnen en geld er tegenwoordig een avondklok? We zaten met 5 mensen in de zaal, eerlijk waar. En zo’n slechte film was het geeneens. The Philosophers. Wil je een goede mindfuck zien, met jongeren, morele dilemma’s, klein beetje actie en een paar zeer goede grappen? Dan is dit echt een aanrader. Filosofie verhoud zich tot het echte leven, zoals masturbatie zich verhoud tot sex. Maar soms wil je gewoon wat hand actie en het echte werk op 1 dag… *smiley die het beeld van ‘de denker’ nadoet*
En nu is het dus zondag. Genoeg bank gehangen, tijd voor het volgende feessie. Fijne regenachtige zonnigdag allemaal, en tot morgen lieve Poekie.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *