Lieve Poekie, week 28


Lieve Poekie, wat een week hebben we weer gehad. De zondag was een mooi begin, lekker uitslapen, brunchen en chillaxen, en ’s middags naar een afstudeerfeessie van een neefje. Hij mag zich nu ingenieur noemen, en om dat te vieren kregen wij blauwe taart voorgeschoteld. En van de taart en de hapjes rol je dan zo in het avond eten, met een lekker soepje en waldorf salade, het is maar goed dat ik nog even ben gebleven *smiley die grijnzend over z’n buikie wrijft*

Maandag mochten we naar Den Helder, van het ene grond depot naar het andere rijden. Mooie korte ritjes, lekker in het zonnetje, er zijn slechtere dagen om de week mee te beginnen. ’s Avonds bleef oma eten. Pa en ma waren een paar daagjes uit logeren, en oma paste op het huis en de beessies. En omdat ik nog genoeg eten in de koeling had leggen, en oma toch niet zo’n grote eter is, kon ik mooi m’n kookkunsten op haar uitproberen. Ze vond het wel lekker, dat was weer een meevaller.

Dinsdag begon slecht, bij het ochtend ritueel liet ik m’n oorbel in de gootsteen vallen, zo in het putje! Verdorie! En papa was niet thuis om de wereld te redden, dus dat was totale paniek. En de paniek werd nog erger, want het regende, en we waren nog steeds aan het studderen in Den Helder. Met plakgrond, en nu dus ook natgeregende rijplaten… Wat een glijerij! Gelukkig heeft de machinist ons nog een paar keer kunnen redden. Met de bak omhoog over gladde en scheefliggende platen achteruit naar de machinist toe rijden om de laatste 7 kuub eruit te laten krabben is best een uitdaging. Bijna net zo’n grote uitdaging als zelf het gootsteenputje afvoer systeem uit elkaar slopen op zoek naar de verloren oorbel. Maar het is gelukt! Tussen de resten tandpasta vandaan kwam ie weer tevoorschijn! Wat is het toch heerlijk om zo’n zelfstandige vrouw te zijn *smiley met een grote grijns en 1 oorbel in het oor*

Van het ene uiterste puntje van het Noord Hollandsche vasteland, gingen we woensdag naar een ander uiterste, Amsterdam. De rondjes werden er echter niet langer op, we mochten een bootje leegrijden bij het ene bedrijf, en dat ging bij de buurman bv in het depot, mooi rustig hobbelen over het terrein. En daarna bij de overbuurman het depot nog even volgereden. Ja een mooi dagje zo samen. Via Kwadijk en Alkmaar kwamen we weer thuis terecht. Oma leefde nog en wilde ook wel weer mee eten, blijkbaar kan ik beter eten koken dan ik had verwacht. We zouden daarna nog even over de braderie struinen, maar het was niet echt lekker slenterweer, dus had ik mooi tijd voor een uitgebreide sport sessie, wat slaap je dan toch lekker… *smiley met een slaapmuts op en een duim in ze mond*

Donderdag gingen we weer naar Amsterdam, onderweg kwamen we nog een Mercedes Benz E63 AMG station tegen, wow! Dat is toch wel een van de snelste lijkenwagens die ik ooit heb gezien! En met de gedachte dat ik die auto in m’n ‘zo had ik het gewild’ lijstje moet zetten, doken we het knusse Amsterdam in. Pff wat een drukte toch altijd daaro. En dat je dan op het werk staat, en er word gezegd dat er eigenlijk nog geen plek is, dus je kan wachten, of later terug komen. Nouja, dan eerst maar dat andere klussie doen, op de korte afstanden, tussendoor weer Amsterdam ingedoken, korte ritjes, even de bene strekken naar Purmerend en dan de dag volmaken in op het korte stukje, heerlijk, wat kunnen we toch mooi studderen met z’n tweetjes! En dan heb ik me nog geeneens zo erg lopen opwinden over het bericht op de radio, dat de supermarkten dankzij het voetbal gebeuren 52 miljoen meer omzet hebben gedraaid. Pardon? Dus alleen omdat er 25 man op een grasveld aan het rondhuppelen is, gaan mensen dik 50 miljoen uitgeven aan zoetigheid, vettigheid en goedkoop aanvoelende polyester kleding? Is de recessie dan alweer de wereld uitgeholpen? Waarom die 50 miljoen niet gebruikt om leningen af te lossen, een opleiding te bekostigen of je dak vol te leggen met zonnepanelen? Dan hadden we er over 10 of jaar waarschijnlijk beter voor gestaan, dan wanneer we ons vol proppen met oranje vreetwerk, en dat vadsige lijf dan in een oranje one size fits alltijd-net-niet jurkje proppen… Gelukkig maardat ik me niet druk maak over zulke dingen *smiley die d andere kant op kijkt*

Vrijdag mocht ik met de dikke vette Fabia Cupra naar Amsterdam, want jij was daar een nachtje blijven logeren. Wat een gezelligheid, met al die andere rode autootjes om je heen. Vandaag had de planner weer een kort rondje voor ons, maar toch weer net even anders als het ritje van gister. Daarna nog even Amsterdam in, waar weer geen plek was, maar ja, ze hebben het toch nog nodig, dus dan maar creatief ruimte maken. Helaas Poekie, het was al bijna de hele week goed gegaan, maar nu begon er opeens weer olie te lekken. Verdorie, eigenlijk had ik haast, want vnavond zou ik op date gaan. Maar jij gaat voor, dat weet je, dus vlogen we na het laatste rondje nog even naar de garage. Whoe! Een heel weekend uit logeren! Wat een feest is het toch. En met de geruststelling dat jij lekker slaapt , ga ik me druk maken voor een ander weekendje uit. Vnavond lekker tapas eten, en daarna het nachtleven van Noordwijk induiken. Het ene moment zit je nog aan het brood met ajoli, meloen met ham en calamaris, het andere moment sta je op je hippe klompjes te hakken op een hardstyle feessie. Geweldig! Een vermoeiende maar gezellige vrijdag *smiley met een grote grijns en een Liefmans zo uit het flesje*

Zaterdag was het lekker wakker worden in het luxe appartement in het cenrum. De roomservice was erg goed geregeld, met warme broodjes uit de oven en een lekker stukje fruit erbij, kopje thee live muziek van het draaiorgel, en het feest is compleet. Na een rondje door de plaatselijke boekenzaak gingen we weer richting de Kop van Noord Holland. Onderweg reden we langs de Jaguar/Land Rover dealer, die langs de A9. Ik had toch al eens verteld over die goudkleurige Land Rover Defender die daar staat? Nu stond er gewoon een goudkleurige Jaguar F Type naast! Het is een setje!? *smiley die staat te spingen in z’n tuigje* en ik wil ze allebei! Na het doen van de boodschapjes voor het avondeten, was het tijd om te chilaxen. Met z’n 3tjes over het grote bankbed heen gedrapeerd hebben we heerlijk genoten van het zonnetje, het konijnenvoer en de dode beesten en de mojito’s die werden geserveerd. Nadat de mannen klaar waren met voetbal kijken, konden de vrouwen nog even een romantische film kijken voor het slapen gaan, en toen ging het licht echt uit.

De zondag begon met fruit, thee en Final Destination 2. Ja Poekie, vanmiddag wacht nog een feessie, het is een druk weekend, ik kom net uit de stal vandaan, waar ik nog even mocht assisteren bij een geboorte, maar we gaan het nog 5 daagjes gezellig hebben samen, en dan heb ik weer 2 dagen om op te laden. Is dat geen mooi vooruitzicht, lieve Poekie? Ik hoop dat we een mooie en zonnige week tegemoet gaan samen.

2 Comments

  1. Bennie 14 juli 2014 Reply
    • admin 15 juli 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *