Geachte Shirley, week 35


Geachte Shirley, wat een week hebben we weer achter de rug zeg! Rustig aan beginnen? Nee hoor, maandag begon het meteen goed. Het was de tweede vracht op het inmiddels bekende klusje. Een kleine situatie schets voor de mensen die niet bekend zijn in die omgeving: bij de trechter vandaan rijden we via binnendoor wegen naar de snelweg, voor de brug gaan we de snelweg op, dan blijven we op de op-/afrit rijden om meteen na de brug weer de snelweg af te gaan en het werk op te rijden. Dat gaat natuurlijk beretraag, want die 50 ton sleep je niet zo snel, kluffie op, naar de 80. Zeker niet als je vlak daarna weer moet remmen. Het gebeurt regelmatig dat de auto achter ons zo snel mogelijk wil invoegen, terwijl ie zelf nog geen 50 rijd, en ze op de snelweg 80 of harder rijden. Best wel een uitdaging voor het overige verkeer dus, want iedereen weet: degene die wil invoegen heeft te allen tijden voorrang *smiley die een sarcastische ondertoon uitbeeld* En zo gebeurde het ook deze ochtend. De forens achter ons wilde zsm invoegen, de Clio met aanhanger op de rechterbaan schrok daarvan, of probeerde uit te wijken naar de middelste baan, maar daar reed een vrachtwagen. De aanhanger schampte het voorwiel/voorbumper van de vrachtwagen, het Cliootje stuurde terug, en opeens stond ie voor onze neus, met z’n eigen neus tegen de vangrail. Poeh dat ging nogal zeg! Mazzel dat ik een klein beetje in me spiegel zat te kijken, anders was het wel een hele verrassing geweest, opeens dat autootje er dwars voor. De chauffeur had z’n vrachtwagen ook aan de kant gezet (eerst op de linkerbaan, maar daarna toch maar op de uitvoegstrook) maar de forens die was begonnen met auto’s opzij te jagen was nergens meer te bekennen. Vanzelfsprekend, die heeft waarschijnlijk een zeer belangrijke baan, waarvoor hij/zij absoluut niet te laat mag komen. Ik had de heren uitgelegd dat er verderop bij de afrit een gelegenheid is om te parkeren, zodat de rest van het verkeer gewoon door kon rijden. De politie was inmiddels gearriveerd en ook de rijbaan naast ons was afgekruist, dus aub zo snel mogelijk weg hier, dan kunnen m’n collega chauffeurs weer doorrijden. Wel grappig als je daarna het werk weer oprijd, en je hoort over de bak mensen zeggen dat het wel de schuld van de Litouwse chauffeur zal zijn. Nee, zo eerlijk ben ik dan wel weer: ja het was een vrachtwagen met Litouws kenteken, met 2 kerels er in waarvan slechts 1 gebrekkig Engels kon praten, maar nee, dit keer was het niet de schuld van de buitenlander, dit keer was het een Hollander die de fout maakte. De rest van de dag verliep wel lekker. Tja als het zo begint, dan kan het daarna alleen maar rustiger worden. Zo rustig dat het niet erg is om tijdens het carpoolen even je ogen dicht te doen *smiley die je wakker maakt met een sportief bochtje* *smiley die “tegenhangen!” roept*
Dinsdag was er iets anders wat voor de auto langs dook. Een Mercedes. Nu zie je die wel vaker, gelukkig, maar niet in deze uitvoering, jammer genoeg. Een C63 AMG, dat is al een aparte verschijning, maar deze had een kleur… Als het in een nagellak potje zou zitten, dan zou het waarschijnlijk “Do you wanna fuchsia” heten, of iets van die strekking. Waanzinnig! Subtiel zwart spoilertje erop, zwarte velgen eronder, heerlijk, niets meer aan doen. Waar wel wat aan gedaan moest worden, was de waterbak op het werk. Wat begon als een wielenwas ergens halverwege de platenbaan, veranderde langzaam in een aflevering van ‘Worlds deadliest roads’. Het water haalde stiekem het zand onder de platen vandaan, waardoor we steeds schever gingen, maar we moesten er wel met gang doorheen blijven rijden, anders was de boeggolf niet hoog genoeg, en zou het water zo de motor in stromen. Wat een sensatie. Gelukkig hebben we een kundige machinist op het werk, en werd de boel weer opgeknapt voordat er iemand gegrepen werd door een reuzenmeerval of z’n banden aan stukken reed op een kaaiman. Ja snoes, amper een paar weken aan het werk, maar wat heb je al een boel beleefd. En dan zie je nog geeneens alles, want tijdens het carpoolen naar huis toe, tref ik ook nog wel eens wat leuks. Zoals een Nissan Juke Nismo, een echte pizza-ansjovis-auto, of een gifgroene Subaru Impreza WRX STi, leuk, nu eens geen blauwe met gouden velgen. Of wat dacht je van die BMW M5? Nouja, die zag ik niet echt, in m’n ooghoeken zag ik wat grijzigs voor het stoplicht staan te wachten. Niet interessant genoeg om m’n hoofd voor te draaien. Tot het licht op groen ging en die grijzig M5 er vandoor brulde. Hmm wat klinkt dat toch lekker!
En met die M5 nog in gedachten, zaten we woensdag raar te kijken naar wat er achter ons de snelweg op reed. De nieuwe BMW 2 serie. En nee, dan niet die 2 serie voor mensen die twijfelen tussen een Eentje en een 3 serie, maar de 2 serie MPV. Bij BMW moet het dan weer anders heten, een 2 serie Active Sports Ultimate People Mover Something Something, maar het is dus gewoon een MPV. Echt, BMW, gasten, serieus? Loop een gemiddelde jongensslaapkamer in, en je ziet waar BMW voor staat: de M1, Z8, 8 serie, M3 CSL, niemand rockt de Bangle Butt zoals BMW dat doet. En waar komen ze nu mee? Een Ford C-Max… Ok, ze hadden ons al aan het schrikken gemaakt met de i3. Mooi is niet het juiste woord om die auto mee te omschrijven, maar met het wereld-redden-verhaal in het achterhoofd zou je dat model nog wel kunnen zien als een ruimtelijke aanvulling op de exotische i8. Wat voegt een 2 serie ASUPMSS dan toe? Wil je meer ruimte dan in een Eentje, dan neem je toch een 3 GT, of een 3 Touring? Of een 4 GT, en als het dan nog niet past, een 5 GT, en als zelfs dat niet past, een 5 Touring. Wil je hoger zitten? Dan kun je kiezen uit een X3t/m6. Zijn ze zo bang bij BMW om 3 klanten mis te lopen, dat ze echt alle markten moeten dicht spijkeren? Blijkbaar…. En ik ben bang dat we er nog veel meer tegen gaan komen. 3 redenen: het is een BMW, diesel met weinig bijtelling, en volgend jaar ook nog eens een plug-in hybride *smiley die z’n handen voor z’n ogen slaat* Ik hoop dat iemand em in het “Do you wanna fuchsia” besteld, hebben we tenminste nog iets dat opvalt in positieve zin. Gelukkig kon ik aan het einde van de dag de Recaro semi kuipstoel (standaard in de TG-S line) verruilen voor het Poltrona Frau pluche in de Fabia GT Speed, en al die zorgen van me af rijden.
Donderdag kwamen ze op het nieuws met het bericht dat een minister (sorry, ik ben z’n naam even vergeten) heeft gezegd dat we in Europa moeten zorgen dat we zelfvoorzienend worden met de voedselvoorziening. Gezien de huidige crises die er in de wereld spelen, zou het niet echt goed zijn om voor ons eten van het buitenland/andere werelddelen afhankelijk te moeten zijn. Grappig, want mensen die nu al zelfvoorzienend willen zijn op dat gebied, worden straks teruggefloten. Eerder kwam namelijk al het nieuws naar buiten dat de overheid moestuintjes wil gaan verbieden. Je mag je oogst uit eigen tuin straks niet meer gaan verkopen, niet meer aan de buren geven, en daarna is het hebben van een moestuin ook verleden tijd. Maar ondertussen moeten we dus wel zelfvoorzienend worden *smiley die tegen z’n voorhoofd slaat* Wie het snapt, mag het mij uitleggen… Gelukkig hadden we genoeg afleiding op het werk, we doken nu toch wel serieus de zandbaan in. Kluffie op en dan nog een end volgas naar de kraan. Ow snoesie toch, wat ging dat mooi! Rook kwam van de banden, zo hier en daar kreeg je het toch wel ffies zwaar te verduren, maar we kwamen er *smiley die zit te springen in z’n tuigje* Wat ben ik toch blij met jou! Ja, heel blij… Tot we de laatste vracht onder de trechter stonden te laden, en ik in de camera het zand naar beneden zag vallen. Volgens mij is dat niet echt te bedoeling. Zucht, ja, dan is een snep toch wel een stuk fijner, dan zie je tenminste in de spiegel of ie dicht is of niet. Nouja, we konden nog even de benen strekken, onderweg naar de city of Midlake, en daarna weer op huis aan. Het was een paar weken terug, maar eindelijk stond je daar dan weer op je eigen plekje.
Vrijdag hadden we een klussie wat dichter bij dakgoot. Zand rijden naar een nieuwbouw plan in Castricum. Mooi ritje, stukje snelweg, stukje binnendoor, genoeg te zien. Zoals die gouden Jaguar F type bij Heemskerk *smiley met hartvormige ogen* ja ik weet het, fouter dan dat word het bijna niet, maar wat ziet het er toch geweldig uit! Bijna net zo geweldig als die Mercedes SLK, die dacht ons nog wel even te kunnen inhalen, voordat de oprit bij Uitgeest van 2 naar 1 baan ging. Maar helaas, jij was em te snel af. En wat hebben we gelachen toen ie ons daarna inhaalde, en we de BRABUS sticker op z’n kont zagen. Was die sticker soms zo duur, dat ie geen centjes meer had om de motor te laten fiksen *smiley die over het stuur gevouwen ligt te lachen* Nouja het was een mooi dagje, zonnetje erbij, lekker chillax, het voelde bijna als een zaterdag, had jij dat gevoel ook?
Maar nee hoor, die zaterdag was vandaag pas. Lekker een ochtendje in Winkel rondgetoerd, een middagje aan de boodschappen besteed, en nu chillaxen. Morgen ga ik weer op pad, maar dan mag jij uitslapen. Maandag gaan we weer samen toeren, samen auto’s kijken, samen druk maken over de nieuwsberichten, samen zand versjouwen.
Prettig weekend veesboekvriendjes, geniet van de zelfvoorzienende vrije tijd *smiley die knipoogt*

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *