SEAT produceert 5 miljoenste Ibiza

SEAT Ibiza
In de SEAT-fabriek in Martorell is vandaag de vijf miljoenste Ibiza van Lijn 1 gerold. Het Spaanse automerk realiseerde deze mijlpaal in het jaar waarin SEAT het 30-jarig jubileum van het model viert.
SEAT Ibiza
Samen met SEAT’s Chairman Jürgen Stackmann vierden productiemedewerkers van SEAT vandaag de totstandkoming van Ibiza nummer 5.000.000.
SEAT Ibiza
Deze week staat SEAT op de Autoshow van Parijs stil bij het 30-jarig bestaan van het bekendste model van de Spaanse autofabrikant: de Ibiza. Parijs was de stad waar de SEAT Ibiza drie decennia geleden voor het eerst zijn opwachting maakte, als eerste model dat volledig door SEAT werd ontwikkeld en geproduceerd.
SEAT Ibiza
Nu, dertig jaar later, is de Ibiza het bestverkochte en meest geëxporteerde model van SEAT. 70% van de vijf miljoen auto’s (zo’n 3,5 miljoen) werd buiten de Spaanse landsgrenzen verkocht in meer dan 75 landen waar het merk vertegenwoordigd is. Italië, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Mexico hebben zich de afgelopen decennia ontpopt tot de belangrijkste markten voor de Ibiza.
SEAT Ibiza
• Dagelijks verlaten 700 SEATs Ibiza de fabriekspoorten in Martorell.
• De auto garandeert zo’n 1.600 werknemers een baan.
• Ongeveer 700 robots dragen bij aan het succes van de Ibiza.
• Gedurende het productieproces legt een SEAT Ibiza ongeveer twaalf kilometer af.
• Vijf miljoen achter elkaar geparkeerde SEATs Ibiza overbruggen een afstand van 19.300 km, de afstand tussen Martorell (Spanje) en Auckland (Nieuw-Zeeland).
• De ‘female touch’ achter de SEAT Ibiza:
– De Ibiza was de eerste auto waarbij ook vrouwen bij SEAT aan de productielijn werkten.
– 21% van de medewerkers aan de productielijn van de Ibiza is vrouw.
– Twee popiconen, Shakira en Katy Perry, tekenden voor de muziek die werd gebruikt voor de reclamecampagnes ter promotie van het model.
• De prijs van de SEAT Ibiza in 1984 bedroeg ongeveer 825.000 peseta’s (€ 4.950,-). Dat komt overeen met een bedrag van € 15.620,- vandaag de dag.
• De SEAT Ibiza was de officiële auto van de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona.
SEAT Ibiza

SEAT Ibiza

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *