Shirley’s DNA (of: Who the F*ck is Shirley deel 2)

ShirleyVoor mij is het haast al vanzelfsprekend, maar zo nu en dan kom ik nog wel eens mensen tegen die niet weten wie Shirley is. Daarom zal ik haar bij deze nog eens voorstellen: Shirley is een grote rode Seat TG-S line Scout. Het meest opvallende verschil tussen de gewone TG-S line en de Scout, is de hoogte. Om ruimte te bieden aan de dubbele Quattro achtwielaandrijving, staat de Scout een aardige stap hoger op de poten. Daarbij heeft Shirley, als leuk extraatje, ook nog eens een stoere bullbar.
Om al die wielen aan het rollen te krijgen, beschikt Shirley, zoals het een echte Porsche betaamt, over een 10liter dieselmotor, die is gekoppeld aan een PDK versnellingsbak met 14 versnellingen, 12 vooruit en 2 achteruit. Tegenwoordig staat ‘milieu’ hoog op het prioriteitenlijstje van autobouwers, en daarom drinkt Shirley niet alleen diesel, maar ook AdBlue. Ja ja, alles voor een betere leefomgeving! Behalve dan als je iets morst bij het tanken, want dan zie je de stalen neuzen van je schoenen verschrompelen.
Zoals we van Bugatti gewend zijn, worden er nogal wat exotische materialen gebruikt. Zo is de kofferbak opgetrokken uit aluminium, en van binnen bekleed met teflon, wat vooral het lossen van een vracht vergemakkelijkt.
In het interieur is het allemaal erg spannend, met 50 tinten grijs. Variërend van donker antraciet voor de grote panelen, tot een mooie plastic sierstrip in geborsteld aluminium look. Het is heerlijk vertoeven, zo in de uitkijktoren van dit straatlegale gebouw. Zittend op het zachte Poltrona Frau pluche, luisterend naar de fijne klanken die de Bang and Olufsen audio installatie voortbrengt, heb je een geweldig uitzicht over de wereld om je heen. En ook beschikt deze Audi, met het uitgebreide MMi systeem, over diverse middelen om contact te houden met de buitenwereld. Niet alleen de standaard radio met CD speler en het 27 MC bakkie, maar ook een mobilofoon en boordcomputer met ingebouwde navigatie zijn terug te vinden in, op en aan het dashboard.
Met een actieradius van ongeveer 800 km, een leuke gadget in het veiligheidspakket die je na elke 4,5 uur verplicht laat stoppen voor een bakkie koffie, en stoelverwarming, is dit de ideale reisauto. De bagage ruimte is met dik 23 kuub inhoud haast oneindig groot. Enigste nadeel is dat ze in de meeste parkeergarages niet goed past. Maar ach, een kniesoor die daarop let.
Mocht je nu nog steeds niet weten wie Shirley is, tja dan weet ik ook niet meer hoe ik het duidelijker moet vertellen…

One Response

  1. Tom Megens 27 oktober 2014 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *