Renault Trucks C voor Transportbedrijf Boogaard

Transportbedrijf Boogaard BV uit Amsterdam heeft een Renault Trucks C in gebruik genomen. Het voertuig wordt ingezet voor het transport van allerlei zaken: van hardhout tot zware machines. Met name de prijs-kwaliteit verhouding was voor Boogaard reden voor de Renault Trucks C te kiezen.
Renault C-serie
De Renault Trucks C van Boogaard heeft 430 pk een 9-tons vooras. Het betreft een 6×2 met een gestuurde hefbare sleepas. Het voertuig is voorzien van 70-serie banden op de trekas zodat het gehele voertuig lager staat. Hierdoor kan er hoger geladen worden en is de vloerhoogte van de laadbak lager waarmee het laden vereenvoudigd wordt.

“Wij kozen voor deze Renault Trucks C, omdat het de configuratie van een C-serie heeft wat voor ons zware werk uitermate geschikt is, maar met het comfort en de specificaties van een T-serie. Het voertuig is af fabriek uitgerust met een 9-tons vooras en innerliner in het chassis van voor tot achteren, dus ideaal geschikt om zwaar te beladen. Onze keuze viel op de 430 pk versie, zodat we eventueel ook een aanhangwagen kunnen aankoppelen, wanneer we bijvoorbeeld naar het buitenland moeten”, verklaart Barry Boogaard, directeur van Transportbedrijf Boogaard BV.

De Renault Trucks C is standaard uitgerust met een standkachel, koelkast, climate control en zonneklep. Het voertuig is voorzien van een Sleeper cab met hoog dak. “Onze keuze viel op de Sleeper cab vanwege de stoere uitstraling en de mogelijkheid om in de truck te overnachten”, vertelt Barry Boogaard.

Het voertuig heeft een Palfinger laadkraan die is uitgevoerd met zwenkpoten, waardoor componenten als AdBlue-tank, brandstoftank en accu’s niet verplaatst hoefden te worden. Door gebruik te maken van de Renault Trucks Body Builder site kon het voertuig van tevoren compleet door de carrosserie bouwer worden getekend, waardoor achteraf geen verassingen konden ontstaan. “Dit heeft ons veel tijd en geld bespaard in het aankooptraject. We zijn erg trots op het voertuig en zijn zeer te spreken over de gunstige prijs-kwaliteit verhouding”, besluit Barry Boogaard.
Renault C-serie
De Renault Trucks C van Transportbedrijf Boogaard werd op de maiden trip afgelopen zomer ingezet om de F1 auto van Max Verstappen naar Rotterdam centrum te brengen voor de VKV city racing.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *