Bowker viert 42 jaar samenwerking met Volvo


Volvo FH 4th gen
W H Bowker, gevestigd in Bamber Bridge, Lancashire (GB), viert 42 jaar intense samenwerking met Volvo. In 1972 verscheen de eerste Volvo in de vloot van het bedrijf, sinds 1978 is er geen ander merk meer in het wagenpark aanwezig geweest. Om dit te vieren heeft men 23 Euro 6 Volvo FH’s aangeschaft, om precies te zijn 21 trekkers en twee 6×2 bakwagens. Door de hechte band met Volvo wordt het bedrijf ook vaak ingezet voor field tests, zowel voor de Britse Volvo importeur als in opdracht van het Zweedse moederbedrijf.
Volvo FH 4th gen
Een aantal voorbeelden van de field tests zijn de eerste Volvo F10 Eurotrotter, een bakwagen en de eerste Britse truck met een ‘pusher axle’, een Volvo FL10. Na die tijd zijn er vooral ‘onderhuidse’ dingen getest, zoals bijvoorbeled het Dynafleet systeem. Doet je toch afvragen wat voor onvermoede nieuwtjes bij deze Volvo’s onder de kap zitten?
Bowker

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *