Zes zuinige Scania R410’s voor LCW Groningen BV

Logistiek dienstverlener LCW Groningen BV nam onlang zes nieuwe Scania R410 vrachtwagens in gebruik. Alle trucks zijn Ecolution uitgevoerd en dragen zo bij aan het duurzame beleid van het innovatieve bedrijf. De basis van de trucks is de zuinige 410 pk 13 liter motor, die alleen SCR technologie gebruikt om aan Euro 6 te voldoen. Scania Opticruise, het geautomatiseerde schakelsysteem, maakt onder alle omstandigheden de juiste keuze voor snelheid en versnelling om de rit zo zuinig mogelijk te laten verlopen. De levering omvat zowel trekkers als bakwagens. De voertuigen zijn afgeleverd door de vestiging Scania Groningen.
Scania R410
LCW Groningen BV is een logistieke dienstverlener met zijn werkgebied voornamelijk in Nederland. Het transport wordt uitgevoerd met 81 trekkende eenheden, waarvan 37 Scania’s. Voor opslag beschikt men in Groningen over een warehouse van 15.000 m2. LCW is breed als het gaat om opdrachtgevers: agrarisch, bouw, food, tuin, landbouwmachines, maar ook interieurelementen zijn LCW niet vreemd. LCW beschikt over 40 meeneemheftrucks, die worden ingezet voor de landelijke distributieritten. De 125 vakkundige medewerkers en de hoge automatiseringsgraad stelt het bedrijf in staat om op een efficiënte en flexibele manier in te spelen op de behoeftes van de opdrachtgevers.

Bijzonder is dat 30% van de chauffeurs van LCW Groningen BV niet rond Groningen woont, maar verspreid is over geheel Nederland – van Hoogeveen via Heerlen tot zelfs in Zeeland. Hierdoor is men dicht bij de opdrachtgevers aanwezig.
Scania R410
Niet alleen de data-uitwisseling met opdrachtgevers maar ook de data uit het voertuig, die inzicht geven in het verbruik en de chauffeursprestaties acht men onmisbaar in de hedendaagse bedrijfsvoering. Hun chauffeursmentor gebruikt deze informatie als basis voor de interne opleiding en motivatie van de LCW chauffeurs.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *