Gist investeert in 12 Volvo FH- en 2 Volvo FM-trekkers

Gist heeft voor onder meer het containertransport 14 Volvo-trucks in gebruik genomen in diverse configuraties, waaronder twee Volvo FM Light Concept trucks. De trekkers werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus.
Volvo meerdere
Het Britse bedrijf Gist richt zich op verdere groei van de Europese activiteiten en heeft in Bleiswijk haar Nederlandse hoofdvestiging. Het bedrijf richt zich voornamelijk op geconditioneerd transport en distributie. Voor de containertak van het bedrijf werd geïnvesteerd in 14 nieuwe eenheden. Dit zijn onder meer 12 Volvo FH trekkers in verschillende configuraties: 4×2 en 6×2, waarvan 8 in ADR-uitvoering. Daarnaast werden er voor het bulktransport twee Volvo FM Light Concept trucks in gebruik genomen. Deze trucks zijn voorzien van hydrauliek. Jan Peeman, Fleetmanager bij Gist: “Voor het bulktransport is het van groot belang dat het eigen gewicht van de trekker zo laag mogelijk is. Met de Volvo FM Light Concept hebben we de lichtste trekker in de markt en dat betaalt zich uit in een groter laadvermogen.”

Belangrijke facetten voor de Volvo FH trekkers waren veiligheid, brandstofverbruik en beschikbaarheid. Zo zijn de trucks uitgerust met onder andere I-See om het brandstofverbruik nog verder terug te dringen. Alle trucks zijn voorzien van het Volvo Gold Contract met connectiviteit om een maximale beschikbaarheid te kunnen garanderen. Bij dit type contract wordt de truck op afstand uitgelezen en kan zeer gericht onderhoud worden uitgevoerd.
Volvo meerdere
“Volvo is een goed en betrouwbaar product. Daarnaast hebben we in Bluekens Truck en Bus een partner die begrijpt wat we willen en die er alles aan doet om ons een optimale prestatie te kunnen laten neerzetten. Dat zie je bijvoorbeeld ook aan de zeer uitgebreide afleverinstructie, waarbij de chauffeurs getraind zijn in de functies van de truck en het zo zuinig mogelijk rijden.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *