Maserati is 100 jaar geworden


Op 1 december honderd jaar geleden schreven Alfieri Maserati en zijn broers Ettore en Ernesto een nieuw, succesvol hoofdstuk voor de Italiaanse autohistorie. Dinsdag 1 december 1914 was de dag dat de drie broers op nummer 1A aan de via de’ Pepoli, in het hart van Bologna, hun werkplaats en autobedrijf openden. De “eenmanszaak registratie-aanvraag” werd tien dagen later ingediend bij het nabijgelegen Palazzo della Mercanzia, in waar vandaag de dag de Kamer van Koophandel van Bologna zetelt. De inschrijving werd geaccepteerd en vier dagen later verwerkt. Dit betekende de start van Maserati’s lange historie. Tot 1939 was de onderneming gevestigd in Bologna, sindsdien in Modena

MaseratiMaserati

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *