50e Volvo voor A. van der Meulen

A. van der Meulen Transport, gevestigd in Drachten, nam onlangs de 50ste Volvo-truck in ontvangst. Een bijzondere truck, want het was tegelijkertijd ook de 50ste truck in het wagenpark van het bedrijf. De Volvo FH 460 werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Beilen.
Volvo FH 4th gen
Ate van der Meulen begon in 1970 een lijndienst op Schiermonnikoog. In bijna 45 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot specialist op het gebied van koel- en vriestransport. “We zijn gestart met een dagelijkse lijndienst vanaf Groningen naar Schiermonnikoog met vrachtauto’s, wat voorheen met een vrachtboot ging. Ditzelfde deden we later ook vanaf Leeuwarden en Dokkum naar Schiermonnikoog. Ieder jaar groeide het bedrijf, tot 2005. Het vervoer op de eilanden stabiliseerde en dat was voor het bedrijf tijd om afscheid te nemen van dit type vervoer en ons verder te specialiseren in het geconditioneerde vervoer.”
Volvo FH 4th gen
“Nu vervoeren wij vlees, vis, groente, fruit, (diepvries)brood, snacks, ijs, kortom alle levensmiddelen die gekoeld of diepgevroren vervoerd moeten worden en waaraan strenge hygiëne eisen worden gesteld. Onze trucks zijn allemaal voorzien van een temperatuurregistratie-systeem. Ook kunnen we de laadruimte opdelen in verschillende compartimenten, waardoor diepvries- en koelproducten van de eerste tot de laatste klant op de juiste temperatuur worden vervoerd. Uiteraard zijn we HACCP-gecertificeerd.” Het wagenpark is uitgerust met boordcomputers, zodat er vanuit de planning continu on line contact is met de vrachtwagens. “We weten exact waar de vracht zich bevindt en ook wat de transporttemperatuur is.”
Volvo FH 4th gen
“Momenteel hebben we een groei van dubbele cijfers, ieder jaar weer. We rijden voor de grote supermarktketens, waaronder C1000 en Jumbo, waarvoor we vanuit het DC in Raalte diepvriesproducten rijden. Alles is tijd gerelateerd, we zijn echte tijdrijders. Op de 1.000 stops per week scoren we gemiddeld 98%. Voor onze 50ste Volvo en tegelijkertijd de 50ste truck in ons wagenpark hebben we gekozen voor een Volvo FH 460 Globetrotter. De Volvo FH is een betrouwbaar product en voorloper op het gebied van veiligheid. De betrouwbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep. Zij zijn gevestigd op strategische locaties in ons werkgebied, maar belangrijker is dat zij bereid zijn mee te denken en mij ontzorgen als het gaat om reparatie en onderhoud. Wil je een score van 98% halen dan moet er sprake zijn van partnership.”
Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *