Truckland levert 10×4 Euro 6 GINAF aan Otte Lisse


Ginaf X6 5250-CSE
Met het oog op de toenemende milieueisen heeft gespecialiseerd vervoerder Otte uit Lisse gekozen voor de aanschaf van een Ginaf X6 5250-CSE. Truckland Noord-Holland verzorgde de levering van deze 10×4 met een op het werk aangepaste AS-tronic versnellingsbak en Ruizeveld achteroverkipper met kleppen.
Ginaf X6 5250-CSE
Tom Otte: “Deze nieuwe GINAF geldt als vervanging van een bestaande truck. Wij zochten naar een merk dat ons het juiste Euro 6 voertuig kon leveren en kwamen zo bij Truckland en GINAF terecht. Met Truckland doen wij al langer zaken, van de zestien trucks die hier rijden, zijn er tien van het merk DAF. En vroeger reed hier een GINAF kraanauto, dus ook het merk is voor ons niet vreemd. Nu hebben wij gekozen voor een 10×4, een andere keuze dan de normale 10×8-en die wij hebben rijden. Die keuze is gemaakt omdat er steeds meer kilometers gereden worden en omdat wij steeds minder in zware onverharde terreinen hoeven te rijden. Dan is een 10×4 een goede oplossing. Hij is qua aanschaf, maar ook qua rijden en onderhoud goedkoper. Verder hebben wij voor deze oplossing gekozen, omdat je met een trekker/trailer niet overal kunt komen. Door bij deze Ginaf te kiezen voor vier gestuurde assen voorkom je schade aan het wegdek en het voertuig is erg wendbaar. Daarbij zorgt de wide-spread samen met de toegevoegde middenas voor een juiste aslastverdeling.”
Ginaf X6 5250-CSE
Uitgangspunt voor deze nieuwe truck vormt een DAF CF 460 FAD 8×4 bakwagen met wide-spread voorbereiding, voorzien van een Euro 6 MX13 motor met 340 kW (462 pk) motor, een AS-Tronic met on/off-road pakket en een dagcabine met overdrukinstallatie. GINAF voegde hier HPVS, EVS en een gestuurde achteras aan toe, evenals een 7,5 tons hefbare en luchtgeveerde 152N voorloopas. Daarmee komt het GVW op 50 ton. Door de toepassing van HPVS beschikt deze kipper over automatische dwarsstabilisatie, waterpas dwarsregeling en een voertuig gewicht indicator. Passend bij het geheel is een roestvrijstalen tank aan de rechtzijde gemonteerd. De gemonteerde kipper komt van Piet Ruizeveld uit ’s Gravendeel. De trouwe Otte-leverancier voorzag de bodem van een kunststoflaag waardoor lading als vette klei, makkelijker lost.
Ginaf X6 5250-CSE
Het totale wagenpark telt met de ingebruikname van deze GINAF, zestien eenheden. Vijf daarvan zijn van Terberg/Volvo en voor het overige gaat het om DAF CF kippers en containerwagens. Het onderhoud van de voertuigen verricht Otte Lisse in principe zelf, maar in voorkomende gevallen kan men altijd op de kennis van de Truckland vestiging Schiphol terugvallen. Alle voertuigen zijn voorzien van een volgsysteem.
Ginaf X6 5250-CSE
Otte Lisse is een familiebedrijf dat sinds 1934 bestaat en zich in de gehele Randstad bezighoudt met de handel en levering van zand, grond, grind, meststoffen, wegenzout en wegenbouwmaterialen. De overslag en het transport verricht men met eigen materieel. Naast voertuigen gaat het dan ook om equipment zoals wielladers, overslagkranen en mobiele hijsmachines.
Ginaf X6 5250-CSE
Het bedrijf is onder meer V.C.A.* gecertificeerd en heeft een certificaat om schone grond samen te stellen volgens de BRL9335-4. Voor het samenvoegen van indicatief gekeurde, klasse AW, wonen en industrie, is Otte Lisse gecertificeerd volgens BRL 9335-1.
Ginaf X6 5250-CSE

Ginaf X6 5250-CSE

Ginaf X6 5250-CSE

Ginaf X6 5250-CSE

Ginaf X6 5250-CSE

Ginaf X6 5250-CSE

Ginaf X6 5250-CSE

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *