Emoss CM1216

Emoss CM1216
Als noviteit op de IAA was de Emoss CM1216 te zien. Dit is een 12-tonner die volledig elektrisch aangedreven wordt. Hij wordt gebouwd in Brabant.
Emoss CM1216
De CM1216 is een model uit de CM12-serie. Haar zustermodellen zijn de CM1212 en de CM1220. Meestal zijn deze op de DAF LF gebaseerd, maar dat kan ook op andere modellen zijn. Het model wat op de IAA (en dus in deze blog) getoond werd, was bijvoorbeeld gebaseerd op de MAN TGL. Deze is geleverd aan de logistieke afdeling van T€di, een Duitse winkelketen met dingen die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt, maar wel heel goedkoop zijn. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Action dus.
Emoss CM1216
De CM1216 heeft dankzij het LiFePo4 accupakket een vermogen van 160kWh en een actieradius van 200 kilometer. In 3.6 of 7.3 uur is de truck weer helemaal opgeladen, het laadvermogen is 6.014 kg. In vergelijking me de CM1212 heeft hij dus laadvermogen en een langere oplaadtijd, maar de actieradius is 50 kilometer langer. Wie nog een keer 50 kilometer verder wil rijden moet voor de CM1220 kiezen, maar dan lever je nog meer in qua laadvermogen en oplaadtijd.
Emoss CM1216
Van de Emoss site:
Met meer dan een decennium aan ervaring in elektrische mobiliteit, is EMOSS een gerespecteerd toeleverancier voor bus en vrachtwagenfabrikant. EMOSS ontwikkelt en levert elektrische aandrijflijnen en integratie-expertise. Onder eigen merk produceert EMOSS elektrische bus en vrachtwagens, alsmede auxiliary/batterij-systemen.
Emoss CM1216
Gevestigd in Nederland zijn we een bedrijf met 15-20 medewerkers in R & D, productie en verkoop. Met ons kantoor en productiefaciliteit in Oosterhout bevinden we ons temidden in het high-tech en automotive ‘open innovatie systeem’.
Emoss CM1216

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *