Het tweede leven van een Hoogland-Scania

Kerst wordt in Duitsland groots gevierd. We kennen allemaal de kerstmarkten, maar ook het kerstcircus is een belangrijk onderdeel van de Duitse cultuur in de periode rond de jaarwisseling. Ik ben gek op circussen, vooral vanwege het bijzondere wagenpark wat ze vaak hebben. Bij het kerstcircus in Heilbronn viel dat een beetje tegen, totdat ik ineens een wel heel bekende truck zag staan. Hij stond dan misschien bij een Duits circus, en staat op Portugees kenteken, maar de Scania P114 die tegenwoordig een woonwagen trekt, zag ik vroeger toch zeker een paar keer per week. Het is een oude truck van Hoogland BV uit Ferwert! De truck uit 1998 is in juni 2012 geëxporteerd, daarna kwam hij dus schijnbaar bij een circusartiest terecht. Hoe dan ook, erg leuk om onverwacht weer oog in oog met deze truck te staan, jeugdsentiment! Helaas stond hij achter een hek en de man in beeld was te druk aan het bellen om aanspreekbaar te zijn teneinde toestemming te vragen.

Zo was hij eerst.

Nog wat meer foto’s van hoe hij nu is.


Voor wie het interessant vind, de circusartiest in kwestie is ‘man van elastiek’ Cesar Pindo uit Equador. Vorig jaar trad hij op in het kerstcircus van Offenburg, daar is onderstaand filmpje gemaakt, wat op zijn eigen youtubekanaal terug te vinden is. Eén van zijn talenten is dat hij in een verhuisdoos past.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *