Jaaroverzicht 2014

2014
Waar iedereen zijn jaaroverzichten eind december doet, kies ik er voor om dat op 1 januari te doen. Je kunt niet goed terugblikken op iets wat nog niet is afgelopen. Kijk bijvoorbeeld maar naar de jaaroverzichten van het journaal uit het verleden. Het oppakken van Saddam Hussein, de geboorte van Amalia en de tsunami van 10 jaar terug, ze ontbreken allemaal… Bovendien kun je pas met complete statistieken komen op het moment dat die periode is afgelopen. Hierbij dus!
Volvo N12
2014 was voor mij een bijzonder jaar, mijn eerste jaar als ondernemer. Vandaag viert mijn bedrijf dan ook haar eerste verjaardag. Het was ook het jaar dat andere websites geïntroduceerd werden. Samen met Tinus Guichelaar ben ik de sites truckfan.nl en dakartrucks.nl begonnen. In 2014 heb ik nog meer url’s gekocht, daar merken jullie misschien in de toekomst nog wat van. Eén daarvan kan ik alvast verklappen: dat wordt alexmiedema.frl.
Bij de jaarwisseling vorig jaar sprak ik de woorden. “2013 was geweldig, maar 2014 wordt nog 10 keer zo gaaf!”. Die woorden heb ik (gelukkig) waar weten te maken, voor 2015 ga ik gewoon weer voor een vertienvoudiging van de tofheidsfactor. 😉
Scania T4
In 2014 had ik de nodige primeurs, waar ik eigenlijk best trots op ben. Mensen die wat te ‘lekken’ hebben weten me goed te vinden en ik heb vaak snel door wat er speelt. Een aantal voorbeelden:
*Overname van Mohlmann door Koopman autotransport.
*Ilgizar Mardeev gestorven bij ongeval
*Serge Bruynkens navigator Stacey.
*Nieuwe Scania (en opdrachtgever) voor Gerben Buiter.
*Martin vd Brink naar Dakar in een Renault.
*GINAF gaat een Ford Cargo cabine gebruiken voor een aantal dumpers
*Sent Waninge neemt een deel van Cosmo over
*AB Texel wil Butter overnemen
*Nieuwe bedrijfskleuren Monsma
*Loprais stapt over naar Veka MAN
*Recensie boek Onderweg deel 1 (al voor hij uit was)
*GINAF X6
*faillisement E. van der Veen
Iveco Stralis
Daarnaast heb ik natuurlijk nog veel meer ontzettend gave dingen gedaan. Ik ben op bezoek geweest bij onder andere GINAF, het Veka MAN Dakar team, Wierda, Mestebeld en HNT Nutzfahrzeugtechnik. Ik heb veel leuke evenementen bezocht, natuurlijk weer alle vier truckraces, de IAA, Noord-Nederlandse Landbouw Beurs, de Elfstedentocht voor oldtimertrucks, een oogstfeest, Transport Compleet Gorinchem, autocross Hallum, het Truckstar Festival, Franeker Oldtimer en Schepen Festival, Blije Oldtimermiddag, Tall Ship Races, Oldtimer Event Oude Bildtzijl, Middelsee Hayride, Frije Cross Blije, 30 jaar CVF, Oldtimer Elfstedentocht, Tukker-truckers truckrun, TKD, US Heavy Truck Club openingsweekend, Tractorpulling en truckshow De Knipe, Koningsdag-oldtimerfestival Minnertsga, Kippertreffen Geilenkirchen, Chauffeursdag Peeltruckers, rondrit van de Ferrari-club, Transport Compleet Hardenberg, Boot Holland, Friese hengstenkeuring en de nieuwjaarsmeeting van Garage80. Kersen op de taart waren het ritje met Volvo’s naar Zuid-Frankrijk voor BIGtruck en dat ik de nieuwe Mercedes-Benz Vito op mijn eigen manier aan de tand mocht voelen.
Scania R500
Ook de vaste rubrieken (Geachte Shirley, de oogstblogs, terug in de tijd, letterpret.) deden het goed afgelopen jaar. Naar de brandweerblogs zag in het verleden echter bijna niemand. Om wat meer brandweerliefhebbers te trekken ben ik de facebookgroep ‘Blauw licht’ begonnen. In het begin liep dat voor geen meter, wekenlang heeft hij op 33 leden gestaan… Totdat de groep ineens aansloeg, de teller staat op het moment op 1.900 leden en daar komen dagelijks tientallen bij. Momenteel horen de brandweerblogs dus bij de best bekeken items op de site.
Volvo F88
Het was niet alleen maar rozengeur en maneschijn het afgelopen jaar. Een goede vriend van me, Elmer, is overleden. Voor de mensen die niet bij zijn uitvaart konden zijn heb ik een aantal foto’s gemaakt. Er waren schijnbaar nogal wat mensen graag bij geweest, de blog heeft wekenlang in de top 10 van best bekeken blogs per dag gestaan. Maar, zoals bij de meeste blogs die de jaar-top 10 hebben gehaald, ik had zo ontzettend veel liever die blog niet gemaakt…
2014
Top 10 best bekeken pages in 2014:
72.718: hoofdpagina
10.970: E. van der Veen failliet
5.915: Elmer zijn laatste rit
5.187: Koopman autotransport neemt G. Mohlmann over
5.123: pagina 2
5.055: Ilgizar Mardeev gestorven bij ongeval
4.746: Hovenga Transport afgebrand
4.707: Schroottruck gekanteld bij Jubbega
4.456: Serge Bruynkens met Hans Stacey in een Iveco Torpedo met Dakar 2015
3.535: Autosportpubliek: op eigen risico

Renault K-serie
2014In totaal zijn er in 2014 631.113 mensen op deze site geweest, alles bij elkaar opgeteld. Die bleven gemiddeld 1 minuut en 55 seconden hier kijken. Dat lijkt kort, maar voor internet-begrippen is dat echt heel lang. Hoe vaak klik je niet binnen twee seconden verder? De drukste maand was november, met 92.805 bezoekers. Dat zijn meer dan 3.000 per dag! De blog die de aandacht het langst vast wist te houden was die met de Vito test, men deed er gemiddeld 5 minuten en 39 seconden over het uit te lezen (of weg te klikken natuurlijk…). Van de bezoekers kwam 86,21% uit Nederland, 3,23% uit België, 2,53% uit Duitsland en minder dan 1% uit Frankrijk, Tsjechië, USA, UK, Polen, Spanje, Zweden, Finland en nog 150 andere landen. Uit Barbados, Botswana, Gabon, Guinea, Isle of Man, Jersey, Jamaica, Laos, Mali, Malawi, Nicaragua, Nepal, Rwanda, Turks & Caicos Islands, Tajikistan en St. Vincent & Grenadines kwam ieder één bezoeker. De Nepalees hield het 26 seconden vol, de Laotiaan zelfs langer dan 2 minuten. De rest klikte helaas alweer binnen een seconde weg. Ik zal wel nooit uitgenodigd worden op Barbados dus…
Mercedes-Benz Lady
Het doel voor 2015 voor deze site: meer dan een miljoen bezoekers in een jaar tijd halen! En belangrijker nog: jullie blijven overstromen met een constante stroom aan interessante artikelen.
DAF 85

5 Comments

  1. henk de groot 1 januari 2015 Reply
  2. Michel 1 januari 2015 Reply
  3. Frank 1 januari 2015 Reply
  4. Tom 1 januari 2015 Reply
  5. Harrie Kuiper 1 januari 2015 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *