Volvo FMs en FH voor Gebr. Pothuizen

Met de in gebruik name van vier Volvo FM-bakwagens en een Volvo FH-trekker heeft Gebr. Pothuizen, gevestigd in Culemborg, een deel van haar wagenpark vernieuwd. De investering moet onder meer gezien worden in het licht van zorg voor het milieu. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Van Dijk Culemborg.
Volvo meerdere
De geschiedenis van Gebr. Pothuizen gaat terug tot 1892, toen werd een bodedienst gestart naar Utrecht. Al in 1921 beschikte het bedrijf over een eerste vrachtwagen. Vanaf 1960 heeft het bedrijf zich gespecialiseerd in meubeltransporten en stukgoed. Onder de huidige directeur, Rob Pothuizen, is het wagenpark van het bedrijf uitgegroeid tot 33 eenheden. Rob Pothuizen: “Ons wagenpark is Euro 5 of hoger. Zeker gezien ons werk in het meubelvervoer is het van belang te streven naar de strengste milieunorm.”

Meubeltransport en palletvervoer
De activiteiten van Gebr. Pothuizen zijn onderverdeeld in meubelvervoer voor een aantal grote merken en stukgoed. “Het meubeltransport is sterk conjunctuurgevoelig, vandaar dat we ook meer zijn gaan investeren in palletvervoer. In sommige gevallen werken we ook samen met andere transportbedrijven, waarvoor we dan onze eigen trucks inzetten, soms zelfs in de kleuren van de partner.”

Grote uitwisselbaarheid
De nu geleverde vier nieuwe Volvo FM 330 6×2 bakwagens en de Volvo FH 420 trekker zullen voor beide activiteiten worden ingezet. “We streven naar een zo groot mogelijke uitwisselbaarheid. De configuratie van de bakwagens is zodanig dat we makkelijk uit de voeten kunnen in binnensteden en woonwijken. Extra is een achteruitrijcamera gemonteerd, een kwestie van veiligheid. De achteruitrijcamera is af fabriek geleverd. De technische specificaties van Volvo Trucks en het comfort zijn zaken die ons erg aanspreken. Uiteraard is brandstofverbruik ook bij ons een belangrijk punt. Van Dijk Groep geeft goede instructie bij aflevering en de chauffeurs hebben in het kader van Code 95 allemaal ‘Zuinig rijden’ gevolgd. Samen met Van Dijk Groep volgen we de trucks en dat helpt enorm in het terugdringen van het verbruik. We kunnen zaken als het gebruik van Cruise Control analyseren en bespreekbaar maken. Van Dijk Groep adviseert. Ze laten sowieso geen steken vallen. Ze geven uitstekende service en zorgen ervoor dat wij kunnen blijven rijden.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *