Volvo FH Volvo Ocean Race Edition voor Lelieveld


Volvo FH 4th gen
Met de ingebruikname van een Volvo FH 460 Volvo Ocean Race Edition werd de vijftigste truck aan het wagenpark van Lelieveld Transporten toegevoegd. Een hoogtepunt in het bijna 35-jarig bestaan van het bedrijf uit Leiden. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Van Dijk Woerden.
Volvo FH 4th gen Lelieveld
Lelieveld Transporten is al ruim 30 jaar een betrouwbare, flexibele transportonderneming en is gespecialiseerd in geconditioneerd vervoer. Maurice Lelieveld, die samen met zijn broer Vincent en vrouw Eva Lelieveld, de directie vormt: “Het grootste deel van onze werkzaamheden bestaat uit ‘dedicated geconditioneerd transport’, voor vaste opdrachtgevers. Daarbij moet je denken aan de versdistributie voor grote retailers en de bevoorrading van DC’s. In de laatste jaren zien we bovendien een enorme toename in de distributie op zondag, daardoor zijn we feitelijk een volcontinu bedrijf geworden met 24/7 services.”
Volvo FH 4th gen
Volvo Ocean Race Edition
Het wagenpark van Lelieveld Transporten bestaat uit alleen Volvo’s. De nieuwe Volvo FH 460 Volvo Ocean Race Edition is een speciale truck binnen het wagenpark. “Het is een prachtige truck met veel veiligheidsaspecten. Voor ons is het ook een moment om te kijken hoe we deze veiligheid kunnen toepassen. Zo is de truck uitgerust met Adaptive Cruise Controle en Emergency Brake, maar ook zaken als Lane Keeping en Driver Alert Support. Daarnaast is de truck voorzien van Volvo I-Shift Dual Clutch. Dankzij de dubbele koppeling wordt bij het schakelen het motorkoppel niet onderbroken. De schakeling is zeer soepel en het comfort neemt echt toe.”
Volvo FH 4th gen
Up-to-date
Lelieveld Transporten heeft een steeds groter aandeel Euro 6 in het wagenpark. In 2013 werden er zes Euro 6 trucks aangeschaft, in 2014 zeven. “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid up-to-date materieel te hebben. Het milieuaspect is zeker in de versdistributie van groot belang.”
Volvo FH 4th gen
De relatie met Van Dijk Groep speelt een belangrijke rol in de keuze voor Volvo Trucks. “We hebben een uitstekende relatie met Van Dijk Groep. Juist in ons werk, waarin we 24/7 rijden en de trucks eigenlijk continu op de weg zijn, houden zij ons mobiel. Als er wat is dan weten we dat ze voor ons klaarstaan. Een prettige gedachte.”
Volvo FH 4th gen
Met deze truck is een aantal journalisten van BIGtruck naar Spanje gereden. Uit persoonlijke ervaring kan ik vertellen dat het bovenbed in deze specifieke truck goed slaapt. Het BIGtruck verhaal vind je hier.
Volvo FH 4th gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *