Vier Volvo FH-trekkers voor Linde Gas Benelux

Linde Gas Benelux, gevestigd in Schiedam, heeft onlangs een tweede serie van vier Volvo FH-trekkers in gebruik genomen. Inmiddels staan er nog eens zeven trekkers in bestelling. Het concern dat gassen levert voor onder meer de industrie en de foodsector zet de nieuwe trucks in voor het transport binnen de Benelux. De trekkers werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Volvo Group Truck Center Rotterdam.
Volvo FH 4th gen
Linde Gas Benelux is marktleider op het gebied van de levering van gassen en onderdeel van The Linde Group. Industriële gassen van Linde spelen een sleutelrol bij metallurgische processen in de chemische industrie, de levensmiddelensector, voor milieubescherming, bij de productie van glas en elektronica, in de bouw en de farmaceutische industrie en bij onderzoek en productontwikkeling. De strategie van het concern is gericht op duurzame groei met vooruitstrevende producten en diensten.
De toepassingen van technische en speciale gassen zijn terug te vinden in vrijwel alle sectoren van de samenleving: in de chemische, metaal- en voedingsmiddelenindustrie, in onderwijs en wetenschap, en op milieugebied.

Veiligheid voor alles
Voor het transport van gassen voor de industrie en de food-sector heeft Linde Gas onlangs vier Volvo FH-trekkers in verschillende configuraties (4×2 en 6×2) in gebruik genomen. In totaal zullen dit jaar zeven Volvo’s aan het wagenpark worden toegevoegd. Het bedrijf heeft in totaal 80 eenheden op de weg, waaronder veel tankcombinaties. Cees Zoetmulder, Voertuig Engineer: “Voor ons is met name het veiligheidsaspect van belang. Daarmee bedoel ik veiligheid voor de chauffeur, de medeweggebruiker en de omgeving. De trucks hebben dan ook alle veiligheidsopties die Volvo te bieden heeft, waaronder Forward Collision Warning met noodremfunctie. De keuze voor Volvo past daarmee in onze zorg voor veiligheid, gezondheid, milieu en kwaliteit (Safety, Health, Environment and Quality: SHEQ). Daarnaast is de prijs-kwaliteit die Volvo Trucks biedt uitstekend en is de betrouwbaarheid van de truck groot. In ons vak moet je ongeplande stilstand zo veel mogelijk voorkomen. De klant moet beleverd worden. Aandacht geven we ook aan het brandstofverbruik. We analyseren de truck en het rijgedrag van onze chauffeurs voortdurend. We kijken daarbij ook naar de route en het aantal stops. Voor ons is het eigen transport van groot belang. Onze chauffeurs hebben veel contact met onze klanten en hebben een belangrijke signalerende functie.”

Over Linde Group
De Linde Group is een wereldwijd vooraanstaand gas- en ingenieursbedrijf met zo’n 63.500 werknemers in meer dan 100 landen overal ter wereld. In het boekjaar van 2013 behaalde zij EUR 16,655 miljard omzet.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *