Hessing Supervers rekent op MAN

Ook op maandagochtend liggen er verse panklare groentes en gesneden fruitproducten in het koelvak van de supermarkten. Voor versproducent Hessing betekent dit dat er in het weekend hard wordt doorgewerkt. Alle groentes worden vers van het land gewassen, gesneden, verpakt en 24/7 ‘just in time’ aangeleverd bij de supermarktketens.
MAN TGX 2nd gen Hessing
De MAN TGX-trucks van Hessing vormen een belangrijke schakel in deze logistieke keten en moeten ervoor zorgen dat de klant zelfs op maandagochtend niet misgrijpt in het koelschap.
MAN TGX 2nd gen
Betrouwbaarheid cruciaal in verssector
Bij Hessing staat een vloot van 43 identieke MAN-trekkers en 60 opleggers paraat voor de aanvoer en het afleveren van groenten en fruit. “De versproducten die wij afleveren bij een distributiecentrum worden daar overgeslagen in soms wel 40 verschillende trucks. Op tijd aanleveren is dus van levensbelang“, aldus Harry Dontje, verantwoordelijk voor het wagenpark van Hessing. “Eén truck van ons die te laat aankomt, kan als gevolg hebben dat 40 supermarkten een leeg koelvak hebben. Dat mag natuurlijk nooit gebeuren. Betrouwbaarheid is dan ook van levensbelang in onze sector.’’
MAN logo
Hechte samenwerking
Hessing rekent al 11 jaar op de betrouwbaarheid van de MAN-trucks en de ondersteuning door MAN-dealer BTS uit Wognum. Voor een optimale betrouwbaarheid worden de trucks volledig door BTS onderhouden aan de hand van een reparatie- en onderhoudscontract. De relatie tussen Hessing en MAN-dealer BTS is al sinds 2005 bijzonder hecht. Edgar Immink van BTS: “De trucks worden intensief ingezet en rijden gemiddeld zo’n 185.000 kilometer per jaar. Wij werken nauw samen met Hessing om onderhoud en reparatie optimaal in te plannen. Verder adviseren en ondersteunen wij Hessing voor een optimaal resultaat.’’ De trucks die Hessing inzet zijn van het type MAN TGX XLX 18.400. Eind vorig jaar werden 22 trekkers vervangen waardoor de helft van de vloot nu al aan de Euro 6-eisen voldoet.
MAN TGX 2nd gen
Inspraak chauffeurs
De MAN TGX-trekkers van Hessing zijn voorzien van comfortabele XLX-cabines. Harry Dontje: “Deze uitvoering hebben we samen met onze chauffeurscommissie gekozen. Zo hebben de cabines onder meer een luxe comfortstoel en een uitgebreid audiosysteem. In combinatie met de volledig gespoten cabines met lichtbak, zwaailampen en extra verlichting hebben de trucks de uitstraling die chauffeurs aanspreekt. Nieuwe chauffeurs melden zich spontaan aan sinds wij met deze MAN-trucks rijden en dat is belangrijk voor de invulling van onze vacatures.”
MAN TGX 2nd gen
Groente en fruit: altijd supervers
Verse groenten en fruit versnijden tot een assortiment van ruim 250 kant-en-klare versproducten, dat is in het kort waar Hessing voor staat. Een innovatieve onderneming die opereert vanuit Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Iedere week gaan er vanuit de productielocaties in Zwaagdijk, Uden, Helmond, Maasbree en Sint Annaparochie miljoenen verpakkingen versproducten op transport. In totaal werken er ruim duizend mensen aan het ontwikkelen en produceren van panklare groentes, maaltijdsalades, bewerkt fruit en verse sappen.
MAN TGX 2nd gen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *