Schilderij van Timber


Met mijn kat Timber had ik een ontzettend speciale band. Hij was één van de weinige katten die het niets uit maakte waar hij woonde, als hij maar bij mij was. We waren ruim 18 jaar onafscheidelijk. Toen hij een half jaar geleden uit de vensterbank sprong en daarbij wat ongelukkig landde, kwamen we er achter dat hij schijnbaar al een tijdje kanker had. Een uur later stierf hij in mijn armen op de behandeltafel van de dierenarts. Ik mis hem nog steeds ontzettend veel… Er hingen altijd al (ook toen hij nog leefde) een paar foto’s van Timber in de huiskamer. Toen ik de facebookpage Marijke’s schilderijen toevallig tegen kwam, hoefde ik maar heel kort na te denken om een offerte aan te vragen. Tot mijn grote verrassing was het nog betaalbaar ook (en geloof me, als ik het kan betalen, kun jij het zeker 😉 ), dus heb ik direct gevraagd of ze een schilderij van Timber wilde maken, in de stijl van de foto die boven de oude haard hangt. Naast die foto stuurde ik nog ruim 100 foto’s, zodat Marijke ook wat inzicht in zijn karakter kon krijgen, en hoe hij er nu echt uit ziet. Dat heeft zich uitbetaald, op het schilderij is Timber echt te zien zoals hij was.
De technische gegevens: Olieverf op doek, 30×40 centimeter.

Met de voorbeeldfoto.

Na 10 minuten werk zag het schilderij er zo uit. Marijke is erg snel in het uitzetten van de hoofdlijnen. De details uitwerken duurde uiteraard veel langer. Kijk vooral ook even op Marijke’s facebookpage, ze heeft nog veel meer (huis)dierenkunst gemaakt. Op een foto komt een schilderij nooit over hoe het echt is, dus jullie zullen me op mijn woord moeten geloven dat het in het echt nog veel mooier is dan hier in beeld.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *