Nieuwe speciale Scania: de Silver Griffin.

Aan het eind van de levenscyclus van een automodel komen er allerlei actie-uitvoeringen om ze toch nog een beetje aan de man te brengen. Vooral VAG is daar erg bedreven in, wat als gevolgd heeft dat we momenteel nog net niet doodgegooid worden met extraspeciale Scania’s, met veel pk’s en veel luxe. Na de Blue Stream en Red Passion is het nu de beurt aan de Silver Griffin. In het persbericht hier onder lees je alle ins en outs.
Scania R730 Silver Griffin
Scania lanceert voor haar klanten in de Benelux per 1 mei 2015 de Scania Limited Edition Silver Griffin in een oplage van 100 stuks, elk voorzien van een uniek serienummer. De Scania Limited Edition Silver Griffin combineert de krachtige V8 Euro 6 motor, een exclusief design en luxe details met de Topline cabine.
Jaar na jaar krijgen we nieuwe trekkers voorgeschoteld die meer vernieuwend zijn dan de vorige generatie. Maar naast al die technische snufjes die een truck veiliger en zuiniger maakt, wordt er minder rekening gehouden met het imponerende karakter van een truck. En net dat karakter maakt het verschil tussen een echte passie en een diepgaande interesse.

Daarom brengt Scania de Limited Edition Silver Griffin op de markt. Een truck die uitgerust is met alle snufjes waardoor de chauffeur veiliger en zuiniger de weg op kan, in combinatie met een exclusief design dat tot in het kleinste detail is uitgewerkt.
Scania R730
Sterke V8 Euro 6 motor met een laag brandstofverbruik
Een sterke V8 Euro 6 motor, geleverd in 580pk of 730pk, is leverbaar als 2-assige en 3-assige trekker. Wat de Silver Griffin zo zuinig maakt is de nieuwe vrijloop retarder en de 2-pedaals Opticruise. Dat de truck rondom luchtgeveerd is, maakt elke rit nog comfortabeler dan voorheen.
De Silver Griffin is uitgerust met de maximale brandstofcapaciteit van 1500L voor 2-assers en 715L voor 3-assers. Bovendien zijn de trucks voorzien van een AdBlue tank die in het chassis verwerkt zit.
Ook klanten die op zoek zijn naar een unieke 3- of 4-assige bakwagen, kunnen een Limited Edition Silver Griffin aankopen. Op speciale bestelling is de Silver Griffin te specificeren voor elke toepassing. Hiervoor kan contact opgenomen worden met de lokale Scania dealer.

Heerlijk wegdromen in een luxe Topline cabine
De luxe Topline cabine zorgt voor het ultieme comfort tijdens internationale en nationale ritten. De stoelverwarming en –ventilatie van de premium luchtgeveerde Recaro stoelen, zorgen ervoor dat de chauffeur het nooit te koud of te warm heeft tijdens al zijn ritten. En ook ’s nachts blijft de temperatuur aangenaam met de Waeco dakairco.
Scania R730
De sierlijsten en luchtroosters zijn afgewerkt met een unieke “Brushed Black Metallic”-look. En dankzij de exclusieve Silver Griffin plaat met unieke serienummer en Silver Griffin logo, weet iedereen dat het een echte Limited Edition is. De zijpanelen van de deuren hebben unieke Silver Griffin graveringen met serienummer en logo.
De deuren zelf zijn uitgerust met stralende LED verlichting. Bovendien is elke Silver Griffin voorzien van het ‘driver package’ met o.a. premium radio, bluetooth en het ‘prestige package’ met o.a. volledig kleurendisplay en het ‘leather package black V8’. Last but not least, tijdens een rustmoment, kunnen DVD’s bekeken worden op het 19” inch scherm, vanonder een exclusief V8 dekbed.

Zichtbaar en veilig de weg op
Het ‘lighting package’ met xenon koplampen en LED achterlichten, zorgen voor licht in de duisternis op weg naar de bestemming. Elke truck is bovendien uitgerust met alle mogelijke veiligheidssytemen zoals de Advanced Emergency Braking (AEB), Adaptive Cruise Control (ACC) en de Lane Departure Warning (LDW).
De zilverkleurige Silver Griffin straalt luxe uit en is exclusief. Door het unieke design, het originele Scania SUPER bordje en de Limited Edition nummering in de zijkant van de spoiler, zal de Silver Griffin gezien worden als de enige echte King of the Road.
Scania R730
Gratis Driver Training
Bij aankoop van de Silver Griffin, krijgt elke klant een Gratis Driver Training. Tijdens deze training maakt de chauffeur nader kennis met het uitgebreide pakket aan functionaliteiten waarmee de Silver Griffin is uitgerust.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *