Van Krimpen vervangt complete wagenpark door Volvo FH

Van Krimpen, handelsonderneming in kunststofproducten voor de tuinbouw, heeft onlangs haar complete wagenpark vervangen. Er is gekozen voor vier Volvo FH 460 Globetrotters, vanwege het lage verbruik, de veiligheid en de service van de dealer. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks-dealer Bluekens Truck en Bus Roosendaal.
Volvo FH 4th gen
Van Krimpen, gevestigd in Standdaardbuiten, is een handelsonderneming in kunststof tuinbouwartikelen. Het bedrijf levert al dertig jaar een groot assortiment tuinbouwartikelen, zoals kweekpotten, plantcontainers, sierpotten, hangpotten en bijvoorbeeld kweek trays en wikkelfolie. Corné van der Meer, Bedrijfsleider: “Voor ons zijn de belangrijkste kernwaarden flexibiliteit en innovatie. We denken mee met de klant. En dan gaat het om zowel de ontwikkeling van nieuwe producten, kweekpotten waardoor de plant bijvoorbeeld sneller kan groeien. Maar ook hoe er meer planten per vierkante meter gekweekt kunnen worden. Een pot die een millimeter minder breed is, kan al een opbrengst verschil geven tijdens de kweek, maar ook tijdens het transport. Daarnaast hebben we producten ontwikkeld waardoor onze klant zijn producten beter kan vermarkten.”

Eigen vervoer
Naast flexibiliteit en innovatie heeft Van Krimpen klantvriendelijkheid en een optimale service hoog in het vaandel staan. Dat komt onder meer tot uiting in een grote voorraad en het eigen transport voor klanten in Nederland, Duitsland en België. Daarnaast exporteert Van Krimpen onder meer naar Engeland, Amerika, Canada, Australië, Japan en sinds kort ook in Brazilië. “Wij hebben een grote voorraad producten en kunnen daardoor snel leveren. Je ziet zelfs in de tuinbouwsector dat we steeds meer naar just-in-time leveringen gaan. Dat is een van de redenen voor het eigen vervoer. We kunnen daardoor de service bieden die we beloven.”

Laag verbruik
MVO en zorg voor het milieu staan bij Van Krimpen hoog in het vaandel. Dat is naast de maximale beschikbaarheid één van de belangrijkste redenen te kiezen voor de Volvo FH. “Volvo biedt met de Volvo FH een zeer zuinige transportoplossing. Daar komt bij dat we samen met Bluekens Truck en Bus de trucks monitoren op het gebied van verbruik, prestaties en het rijgedrag van de chauffeur. De begeleiding van de dealer is uitstekend en met Fuel Advice kunnen we daardoor echt stappen maken.”

Veiligheid
De chauffeurs hebben een stem gehad in de uiteindelijke beslissing. “Zij hebben diverse merken getest. Unaniem kwam deze keuze naar voren. Ook de veiligheid speelt een rol, de trucks zijn uitgerust met Forward Collision Warning met noodremfunctie, ACC en bijvoorbeeld Lane Keeping Support. Veiligheid is belangrijk voor onze eigen mensen en voor de medeweggebruikers. Tot slot heeft de Volvo FH voor ons de juiste uitstraling, passend bij onze ambitie.”
Volvo FH 4th gen
Complete keten
Van Krimpen beheerst de hele keten. Zo heeft het bedrijf eigen productiematrijzen, ontwikkelt het voortdurend in samenwerking met telers nieuwe producten en houdt het zich bezig met de recycling van kunststof, wat weer ingezet wordt bij de producenten. “Aan hen leveren we de matrijzen en de grondstoffen die gebruikt worden bij de productie. Een gebruikte pot kan daardoor na gewassen, geshredderd en geëxtrudeerd te zijn weer als grondstof dienen voor een nieuwe pot.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *