Herinneringen aan een Toyota Carina II


Bij het Oldtimer Festival Balkbrug zag ik een Toyota Carina II op de bezoekersparking staan. Dat was een flinke tijd terug dat ik er één had gezien, de meeste wonen inmiddels in donker Afrika. Als tiener had ik een enorme hekel aan de Carina II. Mijn vader had er een, in de jaren ’90 modekleur bordeauxrood. Ik wilde heel graag dat er een nieuwe auto kwam, maar dat zou pas gebeuren als de Toyota kapot ging. En dat doen deze Carina’s dus gewoon niet… Pas toen de kofferbak ging lekken omdat iemand tegen de achterkant was gebotst, kwam er een opvolger op de oprit van mijn ouders te staan.

Het exemplaar in Balkbrug is in 1989 gebouwd. Ook deze eigenaar wacht waarschijnlijk tot de auto kapot is (of tot auto-export El Khabibi een beter bod doet), hij rijdt er al sinds 1999 in. Het is een 1.6 op LPG. Ter illustratie nog wat foto’s van andere Carina II’s:

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *