Volvo FH voor Bergwerff Transport

Bergwerff Transport, gevestigd in Ridderkerk, heeft, na een serie van tien, vier nieuwe Volvo FH 460 trekkers aan het wagenpark toegevoegd, ditmaal uitgevoerd met Volvo I-See. Voor de ‘Italië-specialist’ is Volvo I-See een uitkomst, waarmee tot 5% procent brandstof bespaard wordt. De trucks werden geleverd door Volvo Trucks dealer Volvo Group Truck Center.
Volvo FH 4th gen
Dagelijks zijn de trucks van Bergwerff Transport op weg naar Italië. Het is een specialisatie van het bedrijf. Het vervoer is rechtstreeks en wordt in verschillende configuraties uitgevoerd: kastentrailers, maar ook trailers met dubbele laadvloer, met een enkele bemanning maar ook een dubbele. Kevin Bergwerff: “Wij bieden veilig en snel transport naar Italië. Hiermee garanderen we zelfs levering binnen 24 uur in en rond Milaan en binnen 48 uur in Rome, Genua en bijvoorbeeld Turijn. De veiligheid van de lading van onze klanten staat daarbij voorop. We kunnen letterlijk alles volgen wat er tijdens een rit gebeurt.” Onlangs heeft Bergwerff Transport dan ook het TAPA TSR-certificaat gehaald.

I-See scheelt procenten
Na een eerdere levering van tien Volvo FH trekkers werden er opnieuw vier Volvo FH 460 trekkers besteld, maar dit keer voorzien van Volvo I-See. Dit systeem leert de topografie van de weg en slaat deze op in een centrale database. Tijdens het rijden wordt deze kennis vervolgens automatisch gebruikt om brandstof te besparen “Wij zagen de mogelijkheden van I-See en het heeft inderdaad geleid tot een spectaculaire daling van het brandstofverbruik op onze routes, je praat over een aantal procenten.”

Brandstofverbruik is voor Bergwerff Transport een speerpunt in het beleid. “We werken voortdurend aan de bewustwording van de chauffeurs. Zo zijn de vier nieuwe trucks uitgerust met Dynafleet om de performance te kunnen meten, maar vooral te kunnen bespreken met onze chauffeurs. We willen meer gebruik van cruise control, meer anticiperend rijgedrag zien. Volvo Trucks biedt goede hulpmiddelen om de doelstellingen te bereiken, bovendien werken we op dit gebied nauw samen met Volvo Group Truck Center, zij begeleiden ons. En wat de Volvo FH betreft zijn de chauffeurs zeer tevreden over het comfort en het rijgedrag. We hebben met de nieuwe trucks opnieuw een stap kunnen maken.”

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *