30e Oldtimer Elfstedentocht: Lancia

In de reeks automerken bij de 30e Oldtimer Elfstedentocht: Lancia. Vincenzo Lancia werkte voorheen bij FIAT maar wilde in 1907 graag zelf auto’s gaan bouwen. Alberto Ascari, een van de beste formule 1 coureurs ooit, overleed bij een crash met een Lancia, voor het Italiaanse bedrijf genoeg reden met deze vorm van autosport te stoppen. In de jaren ’60 gebeurt dat wat met de meeste Italiaanse autofabrikanten is gebeurd: FIAT neemt de boel over. In 1975 is de berijfswagentak van Lancia één van de vijf grondpijlers waar de nieuwe truckfabrikant IVECO op rust. In 2014 valt ook het doek voor de personenwagentak. Buiten Italië wil niemand meer een Lancia kopen. De Lancia’s die de laatste jaren nog op de markt waren, waren aak niet meer dan een gerebadgede Chrysler. Een roemloos eind voor een roemrucht merk.


Geen idee wat het type of bouwjaar is, maar imposant is hij zeker!

Lancia Berlina Serie 2 uit 1947.

2 Comments

  1. Hanno 5 juni 2016 Reply
  2. JR Vreeze 5 juni 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *